Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, İslam Düşüncesi Okulu ve Medeniyet Okulu etkinlikleri kapsamında, “İslam Uygarlığının Tarihsel Çoğulculuk Deneyimleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

Etkinlik; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ve öğrencilerin katılımı altında Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Programa, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan ise konferans konuşmacısı olarak katıldı.

İçinde yaşadığımız İslam Uygarlığının 19.yy’dan sonra bize kalan bölgelerinde büyük bir kaos yaşandığını belirten Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan, “Bizler de İslam Uygarlığının çocukları olarak, bizim hakkımızda yapılan değerlendirmeleri kendi çıkarlarımız çerçevesinde değerlendirmek durumundayız” dedi.
İnsanların bir arada yaşama mücadelesinde farklı uygarlıklar ekseninde farklı örneklerle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan, farklılıkları yönetme konusunda tarih boyunca yapılan uygulamalara da değindi.

Müslümanlara sunulan ilahi mesaj ile İslam Uygarlıklarının zulümden ve yağmadan kaçındıklarının altını çizen Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan, “Hoşgörü politikaları ile farklılıklara saygı duyma ve onları kendi içinde yaşatmaya imkân tanımışlarıdır” ifadelerini kullandı.

Beğeni toplayan etkinlik sonunda, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan’a katkılarından dolayı, üniversitemiz anı tabağı ile teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi.
 
 
Editör: TE Bilişim