Geçtiğimiz haftalar içerisinde Niğde Belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile yüzleri gülen Belediye çalışanı Hizmet-İş Sendikası üyeleri Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Belediye ziyaretinde işçiler ile de bir araya gelen AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin; “Belediye Başkanımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızı çalışma süresi içerisinde çok güzel hizmetlere imza attı” dedi.

Niğde Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan işçileri kabul eden Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Niğde Belediyesi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Sendikanızın girişimleriyle çok güzel bir toplu iş sözleşmesi yapılmıştır. Bu sözleşmeniz kapsamında maaşlarınızı ayın başında aldınız. Güle güze harcayınız. Çalışma temponuzu da kat kat arttırarak maaşınızın karşılığını vererek devam ettiriniz. Görev sürem içerisinde bir çok hizmete imza attık. Bunlardan biride çalışanlarımızın haklarının alınması yönündeydi. Tabi şunu da unutmamak gerekir Niğde’ye yapılan hizmetlerde hükümetle belediyenin aynı partide olmasının da büyük payı var. Diğer yandan siz işçilerin cebine giren bu maaş farkları elbette, Niğde ekonomisini de hareketlendirdi. Bu kapsamda Niğde esnafına da küçük büyük önemli bir şekilde ekonomik katkı sağlamıştır. Sonuçta bu almış olduğunuz maaş farklarınızı harcayacağınız yer Niğde’dir. Bu kapsamda sendika başkanlığınızın başarılı görüşmeleri ve sizin hakkınızı almak için verdiği mücadele olmuştur. Bunları da göz ardı etmemek lazım. Ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Kazasız belasız çalışmalarınızın devamını diliyorum. Niğde’de Hizmet-İş Sendikasının kurulmasını ve bugün binlerce üyeye ulaşmasını sağlayan il başkanınızın başarılı çalışmalarını da görüyoruz. Bu bakımdan kendisini de kutluyorum” dedi.

Üyeleriyle birlikte Hizmet-İş Sendikası İl Başkanlığı adına teşekkürlerini sunan Gökhan Demircioğlu; “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz Toplu İş Sözleşmesine katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan’a teşekkür ediyorum. Bakanlığın vermiş olduğu yetki kapsamında imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile işçilerimiz önemli kazanımlar elde ettiler. Bu kapsamda da Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan’ı unutmamız mümkün değildir. Belediye Başkanlığı makamı hep gelip geçici olsada işçi arkadaşlarımız burada kalıcıdır. Kimlerin ne katkı sağladığını veya katkı yerine hangi kısıtlı haklarda çalıştırdığını bilmektedir ve hep akılda kalıcı olacaktır. Olmuşturda. Bu bakımdan Sayın Belediye Başkanımız Rıfat Özkan’a bir kez daha teşekkür ediyor, Emekçi Dostu başkanımıza belediye çalışanı üyelerimiz adına saygılarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim