Yüzlerce sendikalının katıldığı programa Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve eşi Münevver Özkan, Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Özbek, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyesi Adayları katıldı.
Belediye Başkanı Rifat Özkan vefa programına katılan işçileri tek tek gezerek sohbet etti hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hizmet-İş Sendikası üyelerinden Başkan Demircioğlu’na destek
Açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu; “Gece gündüz koşturmanın, emek vermenin ne demek olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak 24 Nisan 2018 günü sizlerin verdiği güç ile Niğde’de kurduğumuz sendikamız yine sizlerin verdiği güç ile büyümeye sesini duyurmaya devam ediyor. Alınteri, emeğiniz dedik kol kola, önce insan önce emek dedik düştük yollara. Siz emek veren kardeşlerim evinize ekmek götüme telaşındayken biz de sendika olarak emeklerinin karşılığını alabilmek için mücadele ettik. Bu mücadelemiz olmaz denileni oldurma, yapamaz deneni yapma mücadelesiydi. Bu mücadele içinde tabela sendikacılığı yoktu. Belediyede taşerondan kadroya geçen arkadaşlar için ilk yaptığımız çalışmamız banka promosyonu almalarını sağlamak oldu. Eski kadrolu arkadaşların aldığı temizlik yardımlarını ilk defa taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın da almasını sağladık. En önemlisi en büyüğü Türkiye’ye örnek olan, ülke gündemine oturan bir sözleşme imzalamamız oldu. Bu sözleşmeyle Niğde Belediyesi’nde çalışan siz üyelerimiz önemli haklar elde ettiniz. En önemlisi bu hakların içerisine mevsimlik çalışan arkadaşlarımızı da dahil ettik. Çalıştıkları süre içerisinde sözleşmedeki haklarda ne varsa onlardan aynı şekilde yararlanacaklar. Aynı işi yapıp da yarım para almayacaklar. Aynı parayı alacaklar. Diğer yandan eski kadrolu olarak tabir ettiğimiz çalışan arkadaşlarımız için ise yüzde 29 zam aldı. Bu zamın yanında bayram harçlıklarını da almasını sağladık. Bu emeklerinizin karşılığını alırken en büyük teşekkürü ise işçi ve emekçinin dostu Niğde Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan hak ediyor. Sizlerin huzurunda Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Rifat Başkanımız için bir aradayız

Programa katılan Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir; “Böyle enerji dolu insanları, enerji dolu topluluğu gördüğüm için çok mutlu oldum. Hepinizden Allah razı olsun. Sizlerden aldığımız elektrikle, enerjiyle inşallah son bir haftayı da maximum düzeyde çalışarak geçireceğiz ve hakkını vereceğiz. Bugün değerli Belediye Başkanımız Rifat Başkanımız için aslında bir aradayız. Bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz ama 31 Mart’ta bir devir teslim yapacağız kendisiyle nasip olursa. Sonuçta bu işler bir bayrak yarışı. Rifat Bey bizim abimiz olur. Bayrak yarışına tek başımıza gitmeyeceğiz yine el ele birlikte koşmaya devam edeceğiz. Biz birlikteyiz davamız var çünkü bizim gerçekten biz parti olarak el ele verip aynı yolda birliktelik içerisinde devam edeceğiz bunu hiç kimse bozamayacak” dedi.

Sendikanın Niğde’deki başarısı takdire şayan bir başarı
Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir; “Biz, sizlerle birlikte bu şehri yönetmeye talibiz. Birlikte rahmet ayrılıkta azap var. Biz birliktelikteki rahmete talibiz. Sizlerle birlikte bu birliktelikteki rahmeti şehrimizin üstüne yağdıracağız inşallah. Gerçekten ben Rifat Başkanımıza yaptığı hizmetlerden olayı teşekkür ediyorum. İnşallah onun bıraktığı yerden hizmetleri biz devam ettireceğiz. Sendika başkanımıza siz değerli üyelere teşekkür ediyorum. Kısa bir sürede böyle büyük bir yapılanma yaptınız. Bu da büyük bir başarı.  Takdire şayan bir başarı. Gerçekten sizlere de başta Başkanımız Gökhan Bey olmak üzere tebrik ediyorum. Yapılan iş büyük bir iş başarılarınızın da devamını diliyorum. Sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Sizlerin bu gücünü, bu birlikteliğini arkamızda hissetmekten de son derece güç alıyoruz” şeklinde konuştu.

Duygulu anlarında yaşandığı vefa yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Beni moral ve veda yemeğine davet etmenizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Masaları tek tek gezip hepinizle hasbihal ederken gözlerinizdeki o pırıltıyı gördüm. Bir belediye başkanı için en büyük değer çalıştırdığı elemanıyla el ele tutuştuğundaki o göz göze gelişteki pırıltıdır, sevinçtir. Bundan çok memnun oldum bu bana çok farklı yansıdı ve moral buldum. Gerçekten gönül birliğimiz var. Gözüm hiç arkada değil aynı gayretle Emrah Başkanla çalışacağınıza inanıyorum. Bu manzarayı görünce şunu tasavvur ettim. Emrah Başkanımız da söyledi aslında biz yemekten ziyade burada 31 Mart’tan sonra adliyeden mazbatasını aldıktan sonra Belediye Başkanı olarak Emrah Başkanıma belediyenin önündeki yapacağımız programın provasını yapıyoruz. Emekçi kardeşlerimizin moralleri çok yüksek. Çünkü taşerondan kadroya geçerken çalışanların her yıl girişi çıkış yapıldığında özel sektörde çalışırken tekrar başlattırıldıkları için yıllarca asgari ücretle başlayan emekçi kardeşlerimiz işçilerimiz Türkiye’nin en büyük emekçi ve işçi dostu Recep Tayyip Erdoğan’ın bir emriyle kadroya geçti. Kadroya geçişin anlamı diğer 10 yıl 15 yıl çalışan kadrolu işçiler gibi hem maaşlarda hem sosyal haklarda aynı seviyeye getirilmesi demekti. Biz bunun gayretinde olduk. Yaptığımız sözleşme gerçekten bunun için iyi bir hak sözleşmesiydi” dedi.

Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Cumhurbaşkanımız dünya liderimiz gönlümüzün liderine şükranlarımı sunuyorum”

Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Bizim bir adetimiz var. AK Parti geleneğinde görevi devrettiğimiz arkadaşımıza hizmet bayrağını devrederiz. Devralan bayrağı alır eline devreden de kolundan tutar neden? Daha yükseklere ulaşsın diye. Biz bir davaya inanmış kardeşler topluluğuyuz. AK Parti belediyeciliği de hükümeti de böyle. Recep Tayyip Erdoğan liderimiz yıllardır belediyeciliği böyle yaptığı için Türk milleti baktı İstanbul’ da dedi ki İstanbul’da işin tamam sana Türkiye’yi veriyoruz. Ve Türkiye yetmez dediler gelecekte Dünya liderliğini verecekler inşallah. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrencileriyiz. Ben Rifat Özkan olarak çok değerli Cumhurbaşkanımız dünya liderimiz gönlümüzün liderine şükranlarımı sunmak istiyorum. 28 Şubat’ta Niğde’de o işkence gibi yargılanmaları çeken eziyetleri çeken kardeşlerinizden biriyim. O zaman da o işkenceler içerisinde böyle yerlere geleceğimiz hayal bile edemezdik. Çünkü bunları yapanlar bin yıl sürecek kökünüzü kazıyacağız dediler. Ve biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızı da biliyorsunuz hapse koydular ama oradan işte kısa dönemde olsa belediye başkanlığı kısa dönemde olsa benim için farklı bir anlamı var. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum. Allah ondan razı olsun. Öyle çileli dönemden beni Niğde Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir göreve getirdi” ifadelerine yer verdi.

Şehrime hizmet etmeyi nasip eden Allah’a şükürler olsun

Başkan Özkan; “Sizlerin heyecanınızla gerçekten morla buldum. Gözüm arkada değil. Aslında ayrılmıyoruz da gönül beraberliğimiz var. Şu gönül beraberliğimiz daha da perçinleşti. Ben bunu gözlerinizdeki ışıkta gördüm Allah hepinizden razı olsun. Hakkınızı helal edin” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Rifat Özkan’a Hizmet İş Sendikası Niğde İl Başkanlığı tarafından “İşçi ve Emekçi Dostu” plaketinin takdim edildi.
 
Editör: TE Bilişim