İş Bankası, Türkiye’nin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında bu kez Niğde’ye orman kurdu. İş Bankası Niğde Ağaçlandırması Projesi kapsamında dün düzenlenen törenle 20 hektar alana 30 bin adet çam fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ümit Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, İş Bankası Genel Müdürlük yetkilileri, İş Bankası Niğde Şube Müdürü Abdullah Sayın, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, NGC Onursal Başkanı ve Hamle Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Sayın, NGC Önceki Dönem Başkanı Ahmet Öncü, Hamle Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ayşe Altunoluk, NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş,  yerel yöneticiler, Banka çalışanları, İş Bankası Müşterileri, TEMA Vakfı yetkilileri,  gönüllüleri ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

Türkiye İş Bankası’nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde 22 Aralık 2008’de başlattığı ve Türkiye’nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında bu kez Niğde’de  “İş Bankası Ormanı” oluşturuldu.

Niğde’de dün düzenlenen törende 20 hektarlık alanda 30 bin fidanlık bir orman kuruldu. Niğde merkezine 5 km mesafede kurulan ormana sedir fidanları dikildi. Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında Niğde ile birlikte ağaçlandırılan alan, ülke genelinde 900 hektarı, dikilen fidan sayısı ise 1.1 milyonu aştı.

81 İl’de Orman Projeleri kapsamında Niğde İş Bankası Ormanı oluşturmak amacıyla düzenlenen fidan dikimi töreninde konuşan İş Bankası Niğde Şube Müdürü Abdullah Sayın, çevre konusunda toplumsal bilinç oluşturmak ve ülkemizin doğal varlıklarının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattıkları projenin TEMA Vakfı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde devam ettiğini söyledi.

5 Yıl boyunca ülkemizin dört bir yanında orman alanlarını genişletmeyi ve 81 İlimizde İş Bankası Ormanı oluşturmayı hedeflediklerine vurgu yapan Şube Müdürü Abdullah Sayın, fidanların sağlıkla yetişmeleri için bakımlarını da üstlendiklerini, projenin bitiminde üç bin futbol sahası büyüklüğünde bir alana 2 Milyondan fazla fidan dikmiş olacaklarını belirtti.

İş Bankası Niğde Şube Müdürü Abdullah Sayın; “Ülkemizdeki çevre sorunlarının başında gelen küresel ısınmanın ve hava kirliliğinin önlenmesi, hayvan ve bitki türlerinin korunabilmesinde ormanların yaşamsal bir rolü olduğunu biliyoruz. Küresel ısınmanın en önemli nedeni olarak gösterilen ormansızlaşma için acil önlemler alınması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyetle yaşıt bir Kurum olarak çevre konusundaki toplumsal sorumluluklarının farkında olan Bankalarının yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaç edindiğinin altını çizen İş Bankası Şube Müdürü Sayın, bu amaç doğrultusunda da tüm ülkeyi kapsayan ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

İş Bankası Şube Müdürü Abdullah Sayın; “Bankamızın projedeki önemli hedeflerinden biri de çocuklarımızda ve gençlerimizde doğa sevgisinin ve çevre bilincinin oluşumuna katkı sağlamaktır. çocuklarımız bugün diktikleri fidanlar sayesinde daha güzel bir dünyada yaşama fırsatı yakalayacak” şeklinde konuştu.

İŞ BANKASI’NDAN BEŞ YILDA İKİ MİLYON FİDAN

Türkiye İş Bankası’nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı “81 İlde 81 Orman” projesi, TEMA Vakfı ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılı sonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası’nın katkılarıyla önümüzdeki iki yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık 1.500 hektarlık) alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak.

2011’DE ON ALTI YENİ ORMAN DAHA DİKECEK

“81 İlde 81 Orman” projesi, 2011 yılında on altı yeni orman ile devam edecek.  İş Bankası’nın, yaşanabilir bir çevre yaratmak, ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak, doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak, ormansızlaşma ile bağlantılı çevre sorunlarına dikkat çekmek ve başta çocuklar olmak üzere halkın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini desteklemek amaçlarıyla başlattığı proje kapsamında, 2011 yılında 16 ilde daha fidan dikimi gerçekleştirilecek.

2011 yılı illeri arasında Ağrı, Aksaray, Bartın, Bingöl, Çankırı, Elazığ, Hakkâri, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Konya, Malatya, Muş, Niğde, Tokat ve Van yer alıyor. 2011 yılı sonu itibariyle ise toplamda 65 ilde orman dikimi gerçekleştirilmiş olacak.

Ayrıca, 3. yılını tamamlayan projede çoğu çevre projesinden farklı olarak dikilen ağaçların 5 yıl boyunca bakımları da üstleniliyor. Geçtiğimiz yıllarda dikilen fidanların 1. yıl ve 2. yıl bakımları itina ile yaptırılarak kuruyanların yerine yenileri dikiliyor. Böylece dikilen fidanların ormanlara dönüşmesinde yüksek yüzdeli gerçekleşme oranları yakalanması hedefleniyor.








Editör: TE Bilişim