Türkiye İş Bankası’nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yürüttüğü ve bu yıl dördüncü yılına giren ağaçlandırma projesi “81 İlde 81 Orman”, Niğde ile sürüyor. Niğde’ye 5 km. uzaklıkta bulunan 20 hektarlık araziye  30 bin adet sedir fidanı dikilerek oluşturulacak İş Bankası Ormanı’nın dikim şenliği 19 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek

İş Bankası, Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğiyle başlatılan ve Türkiye’nin en büyük ağaçlandırma çalışmalarından olan “81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında Niğde’de de bir “İş Bankası Ormanı” oluşturuyor. 

19 Nisan Salı günü Niğde’ye 5 km. uzaklıkta bulunan alanda yapılacak fidan dikim törenine banka yetkilileri, TEMA çalışanları, yerel yöneticiler, TEMA gönüllüleri, Yavru Tema’cılar ve ilköğretim öğrencileri katılacak.  

İş Bankası’ndan beş yılda iki milyon fidan 

Türkiye İş Bankası’nın 22 Aralık 2008’de başlattığı ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen “81 İlde 81 Orman” projesi beş yılda tamamlanacak. Bu sürede üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık 1.500 hektar) alana iki milyonu aşkın fidan dikilecek. İş Bankası,  proje kapsamında dikilen fidanların dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilişim