Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  internet haber siteleri için bir yıldır yasal düzenleme çalışması içinde olduklarını söyledi.

Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün, valilik basın ve halkla ilişkiler müdürleri ile il emniyet müdürlükleri pasaport şubesi sorumlularına yönelik toplantısına katılmak üzere geldiği Alanya'da, gazetecilerle kahvaltı yaptı ve soruları yanıtladı.

İnternet medyası konusunda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın yaptığı çalışmaların sonuca ulaştığını anlatan Arınç, şöyle devam etti:

''İnternet çok geniş bir alan. Herkesin habere çok süratli ulaştığı, makale yazabildiği, reklam alabildiği, çok büyük bir alan oldu. Bir gazete 100 bin satıyor ama bir internet portalında haberler belki bir kaç 100 bin kişi tarafından okunabiliyor. Burada Basın Kanunu ile ilişkilendirmemiz gerekiyordu. Basın Kanunu'nun içerisine internet haber portallarını da koymak suretiyle yani onları da bir basın kartı sahibi, bir basın mensubu olarak kabul etmek üzere çalışmamızı tamamladık. Basın Kanunu'nun 5-6 maddesinde değişiklik yapacağız. RTÜK yasasının çıkmasını takiben gündeme gelebileceğini düşünüyorum.

Tabi paylaşım siteleriyle ilgili düzenleme yapmamız mümkün değil ama daha çok internet haber siteleriyle ilgili, onları muhatap alarak, onları bir yasal zemine oturtmak üzere bir çalışmamız var.''

Editör: TE Bilişim