KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Niğde Şubesi İl Temsilcisi Göksel Üstüntaş’ın basın açıklaması,
 
      “AKP iktidarı sürdürdüğü politikalarla sermaye lehine emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırılarını bir bir hayata geçirmektedir. Yıllardır uygulanan ekonomik sosyal program nedeniyle yaşam hakkı başta olmak üzere sağlık eğitim sosyal güvenlik gibi temel kamu hizmetleri paralı hale getirilmekte vatandaş müşteri biz çalışanları ise esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkum edilmek isteniyoruz.
 
       İşyerlerimizde performans yönetimi ile ilgili emekçiler rekabet ve yarış anlayışı ile karşı karşıya getirtilerek çalıştırılıyor turnike kamera denetimleri, kesintisiz hizmet saat ücreti 125 kuruşa zorunlu fazla mesai uygulamaları dayatılmaktadır.     Temel ücret düşük tutularak çalışanlar performans, fazla mesai, ek ücretlere mahkum edilmektedir Sağlıksız çalışma
koşulları nedeniyle iş yoğunluğu iş stresi artmakta yetersiz olan yemek, kreş, servis hizmetleri de tasarruf tedbirleri nedeniyle ortadan kaldırılmak istenmektedir.
 
     Tüm kurumlarda siyasi kadrolaşma yaygınlaşmakta yargı kararlarına aykırı bir biçimde, sözlü sınavlarda ısrar edilmekte, bazı kadrolara sınavsız atama yapılarak liyakat ve kariyer ilkesi çiğnenmektedir.
 
     Başta Bakanlıklar olmak üzere SGK, İŞKUR, Adliyeler, Valilik, Nüfus, Gençlik Spor ve Müsteşarlıklar olmak üzere uzmanlık uygulamaları ve 4B,4C gibi sözleşmeli çalıştırma nedeniyle aynı işi yapan emekçiler arasında ücret adaletsizliği derinleşmekte EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ilkesi yok sayılmaktadır.
 
B E S Olarak İNSANCA YAŞAM, GÜVENCELİ ÇALIŞMA, GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME İÇİN TALEPLERİMİZ
 
— Maliye emekçileri arasındaki ücret adaletsizliği giderilerek eşit işe eşit ücret ilkesi yaşam bulmalı,
— Ek ödemeler artırılarak temel ücrete dahil edilmeli emekli maaşlarına yansıtılmalıdır,
- Performans esaslı yönetim modeli uygulamaları ve kamera, turnike vb insan haklarına ve özel hayatın gizliliği esasına aykırı uygulamalarından vazgeçilmesi,
— Görevde yükselmelerde kariyer ve liyakat esas alınmalı,
— VHKİ Kadroları talebi olan tüm personele verilmeli,
— İş yükünün giderilmesi için yeni ve kadrolu personel istihdam edilmeli,
     4/B ve 4/C statüsünde görev yapan tüm emekçiler kadroya alınmalı.
      
GERÇEKLEŞİNCEYE KADAR MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ
BESTE ÖRGÜTLENELİM, MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ...”
 
Editör: TE Bilişim