Bozbuğa ve Kafalı Niğde’yi temsil edecek.


Kısa adı İLKSAN olan, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İl ve İlçe Temsilciliği seçimi geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. 435 oyun kullanıldığı seçimlerde en yüksek oyu olan Hacı Emin Bozbuğa ve İsmail Kafalı İLKSAN il temsilcisi olarak seçildi.

Niğde merkez ve tüm ilçelerde yapılan seçimlerde Eğitim-Bir-Sen üyesi adayların üstünlük sağladığı görüldü. Merkez ve dört ilçede Eğitim-Bir-Sen’in desteklediği adayların kazandığı İLKSAN seçimlerinde üyeler sandık başına giderek demokratik haklarını kullandı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve kullanılan 435 geçerli oydan İsmail Kafalı 209, H. Emin Bozbuğa 202, Nedim Can 176, Gazi Karabulut 120, Haluk Ulucan 55 ve Hatice Demirel 45 oy aldı.

Niğde’yi İLKSAN’I 7. Dönem Olağan Kurulunda delege olarak temsil edecek olan Hacı Emin Bozbuğa ve İsmail Kafalı seçimlerde kendilerine destek verenlere teşekkür ettiler. Seçim sürecinde üyelerden gelen talepleri Sandık Genel Kurulda dillendireceklerini ifade eden Hacı Emin Bozbuğa, sadece yıllardır eğitimcilerin sırtında yük olan İLKSAN’ın fesh edilmesi için çalışacaklarını ifade ettiler.


Editör: TE Bilişim