Niğde Belediyesi tarafından hizmete açılan Nikâh Salonunda yeni evlenen çiftlerin nikahını Niğde belediye başkanı Emrah Özdemir kıyarken şahitliklerini ise Niğde valisi Yılmaz Şimşek ve Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin yaptı. Açılışı yapılan Nikâh salonunda ilk nikâh kıyıldı.

Niğde Belediyesi tarafından hizmete açılan Nikâh Salonu, Gençlik merkezi ve Trafik eğitim pistinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışı yapılan yeni Nikâh salonunda nikâhları kıyılan yeni Cihan Çınar ve Gamze Öneş’in nikah şahitliklerini Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir oldu.

Niğde Efendibey mahallesinde Belediye tarafından yapımı tamamlanan Nikâh Salonu, Gençlik merkezi ve Trafik eğitim pistinin açılışında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “ Kentsel dönüşüm alanı içerisindeki bu kompleksi hep birlikte halkımızın hizmetine açıyoruz. Gerçekten Niğde’miz adına çok sevindirici ve memnuniyet verici bir yatırım. Bu sayede vatandaşlarımız daha modern, daha konforlu bir hizmet alacaklar belediyemizden. Özellikle çocuk trafik eğitim pisti bakanlığımız önem verdiği bir proje. Bu hizmet gerçekten önemli, çünkü Türkiye’de trafik kazaları çok büyük bir problem. Yılda yaklaşık 7 bin vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Daha geçenlerde ilimizde meydana gelen bir kaza olmuştu. Biz çocuklarımızı ne kadar erken yaşta trafik konusunda eğite bilirsek onları ne kadar trafik kültürüyle erken yaşta buluşturabilirsek gelecek trafik kurallarına uyan ve trafik kurallarıyla kişiselleştirilen bir nesil yetiştirmiş oluruz. Burada milli eğitim müdürlüğümüz, emniyet müdürlüğümüz ve belediyemizin iş birliğiyle ilkokul ve orta okulda öğrenim gören öğrencilerimize daha küçük yaşta bu trafik kurallarının bilinçleri aşılanmış olacak. İnşallah bu eğitim pistleri ülkemizde yaygınlaşır ve ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önüne bir nebze geçebiliriz. Ben bu örnek tesisin ilimize hayırlı olmasını dilerim ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin; “ biz yeni Niğde’yi oluşturmak adı altında bugün burada başladık, yarın kale ve diğer günlerde ise kent meydanını yapmak için yeni bir ekip ile yola devam ediyoruz. Kent meydanındaki okulların uygun yere taşınması ve orayı millet bahçesi adı altında yeniden düzenleme adına dün Milli Eğitim bakanımızla görüştüm. Biz gece gündüz demeden Sayın Valimizle, Sayın Belediye başkanımızla ve teşkilatımızla beraber elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Niğde belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bugün burada açılışını yaptığımız güzel bir hizmet salonumuz vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Burası aslında bir kompleks gibi. Çünkü içerisinde bir küçük çocuklarımız için bir kreşimiz olacak, arka tarafında ise Türkiye standartlarının üstünde bir trafik eğitim pistimiz bulunuyor. İçerisinde gençlerimiz için bir spor salonumuz var. Belli bir günlerde burayı kadın yaşam merkezi olarak da bayanların hizmetine sunacağız. Yine aynı kompleksimizin içerisinde nikâh salonumuz var. Nikâh salonu olarak gerçekten ilimizin yıllarca bir sıkıntısı vardı ve bu sıkıntıyı çözüme kavuşturduk. Burada yapılan tüm işlerimiz profesyonelce yapılacak. Bu kompleksimizi kentsel dönüşüm içerisinde Efendibey mahallesinin tamamına şehrimizin tamamına hizmet etmesini planlıyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde bu kompleksimizin farklı çeşitlerini şehrimizin diğer mahallelerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Belediye olarak bugün açılışını yapacağız ve kısa zamanda temel atma törenlerimiz olacak. Bugün bu binanın yapımında emeği geçen önceki Belediye başkanlarımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Çok daha güzel hizmetler ve çok daha güzel hizmet binalarını halkımızın hizmetine sunacağız diyen Başkan Özdemir; “ kısa zamanda kısa bir dönemde Kale ile ilgili 40 yıldır konuşuluyordu ama gerçekleştirilemeyen Kalenin yenilenmesiyle alakalı projemiz Çevre Şehircilik Bakanımız açıkladı ve programına aldı. Çalışıyoruz, TOKİ ile görüşmelerimiz başladı. Yakında Niğde’yi bir ofis kuracağız ve ilk başta oradaki parsellerin kamulaştırılmasıyla da birlikte kale çevresinde kentsel dönüşümümüz başlayacak. Devamında eski sanayiyi yeni sanayiyle birleştireceğiz. İnşallah kısa dönemde büyük işlere imza atmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinde büyük bir millet bahçesi sözümüz vardı, onunla da ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. Yakın bir zamanda başta hükümet konağı olmak üzere Valilik binasıyla projemiz başlamış olacak. Devamında da okulların taşınmasıyla birlikte şehir merkezinde 5 yıl içerisinde 200 dönüme yakın bir yeşil alanı Millet Bahçesini halkımızın hizmetine sunacağız. Arıtma tesisimizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 120 milyona mal olmuş arıtma tesisimiz yapılıyor. Bugüne kadar 50 milyona yakın hak edişi yapıldı. 2020 yılında hizmete girecek. İçme suyu kalitesinde suyu arıtan bir tesisimiz olacak ve bu de hızlı bir şekilde devam ediyor. Hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Bizim amacımız görev süremizde seçim sürecinde verdiğim sözleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bu kompleksimizi hem şehrimizi hem de halkımıza hayırlı olsun. Daha güzel hizmetlerde buluşmak için sizlerle birlikte olmak dileğiyle teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra il protokol üyeleri Nikâh Salonu, Gençlik merkezi ve Trafik eğitim pistinin açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri kompleksi gezdi. Niğde belediye Başkanı Emrah Özdemir kompleks hakkında protokol üyelerine bilgiler verdi. Kompleks içiresini gezen protokol üyeleri Nikah salonunda yeni evlenen Cihan Çınar ve Gamze Öneş’in nikahını kıyarak şahitlik yaptılar.

Editör: TE Bilişim