İlhanlı ve Nar Mahalleleri asbestli su borularından kurtuluyor, kanalizasyon hatları yenileniyor.

 

Şehir genelinde sağlığa zararlı asbestli boruların değiştirilmesine devam eden Niğde Belediyesi İlhanlı ve Nar Mahallelerin alt yapı çalışması başlattı.

 

Yaptığı çalışmalarla, içme suyu hatlarını sağlık standartlarına uygun hale getiren ve eskimiş borulardan dolayı meydana gelen arızaları da önleyen Niğde Belediyesi, bugüne kadar şehrin birçok cadde ve sokağının içme suyu hatlarını yeniledi. İlhanlı Mahallesinde başlatılan çalışmalar ile sağlık standartlarına uygun 160 ve 400’lük çaplarında 12 bin metre içme suyu hattı döşeniyor.

 

Niğde Belediyesi şehrin genelinde kademe kademe asbestli su hatlarını iptal edip yerine sağlık standartlarına uygun su hatları oluşturarak vatandaşın sağlıklı su ihtiyacını karşılıyor.

 

İlhanlı ve Nar Mahallelerini kapsayacak şekilde başlatılan alt yapı çalışmaları içerisinde kanalizasyon hatları da yenileniyor. Mahallelerin bazı sokakları kanalizasyon hattı bulunmazken olan yerlerde eski veya yetersiz. 12 metrede kanalizasyon hattı yapılacak olan Nar ve İlhanlı Mahallelerinde doğalgaz çalışması da yapılıyor.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İlhanlı Mahallesi’nin büyük bir bölümünde doğalgaz çalışması var. Doğalgaz çalışmasının bu yıl 25 kilometresi gerçekleşecek. Bunun yanı sıra Niğde Belediyesi olarak kanalizasyon çalışmamız var. İlhanlı Mahallesi’nde kanalizasyon noktasında ciddi sıkıntı var. Altyapı çalışmalarımızı gerçekleştirdikten sonra asfaltlama çalışmasına başlayacağız. İlhanlı Mahallesi’ndeki alt yapı çalışmalarımız tamamlanması Ağustos ayını bulacak. Çünkü İlhanlı Mahallesi geniş alan yayılmış bir mahallemiz. Dolayısıyla Ağustos ayından sonrada İlhanlı Mahallemizde asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim