Şehir genelinde sağlığa zararlı asbestli boruların değiştirilmesine devam eden Niğde Belediyesi İlhanlı Mahallesi Aydınlık Caddesinde çalışma başlattı

 

Yaptığı çalışmalarla, içme suyu hatlarını sağlık standartlarına uygun hale getiren ve eskimiş borulardan dolayı meydana gelen arızaları da önleyen Niğde Belediyesi, bugüne kadar şehrin birçok cadde ve sokağının içme suyu hatlarını yeniledi. İlhanlı Mahallesinde başlatılan çalışmalar ile sağlık standartlarına uygun 160 ve 400’lük çaplarında 13 bin metre içme suyu hattı döşeniyor.

 

Niğde Belediyesi şehrin genelinde kademe kademe asbestli su hatlarını iptal edip yerine sağlık standartlarına uygun su hatları oluşturarak vatandaşın sağlıklı su ihtiyacını karşılıyor.

 

Gelişen şehrin ihtiyaçları doğrultusunda şehre uzun yıllar hizmet verecek sağlam altyapıya kavuşması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yapılan içme suyu hatları yenileme çalışmaları İlhanlı mahallesinde de devam ediyor.

 

Tepebağları’nda Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

 

Alt yapı çalışmalarına verdiği önem doğrultusunda şehrin geleceği için alt yapıda da büyük yatırımlara imza atan Niğde Belediyesi Tepebağları mevkiinde kanalizasyon yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.

 

Tepebağları’nda başlatılan kanalizasyon hattı çalışması kapsamında bağlantı için Bor yolunda geçiş gerektiren çalışma doğrultusunda yolda kazı çalışması yapılmasına gerek kalmadan yatay sondaj sistemi uygulanarak trafik akışı aksatılmadan borular döşendi.

 

Tepebağları mevkiinde devam eden 200’lük ve 400’lük korige ve büz boru olmak üzere 6 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Tepebağları’nda bugüne kadar kanalizasyon yoktu. 6 bin metre kanalizasyon çalışmasını bu bölgede Niğde Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Artık bundan sonraki süreçte Tepebağları’nın kanalizasyon sorunu çözüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

 

Eski Fertek Yolunda Kanalizasyon Hattı

 

Altyapı çalışmalarıyla Niğde’nin bugününü ve yarınını kurtaran Niğde Belediyesi, Eski Fertek Yoluna 500’lük çapında 2400 metre kanalizasyon hattı döşüyor.

 

Eski Fertek yolu olarak bilinen Gazeteci İsmet Sayın Caddesi üzerinde bulunan yoğun yapılaşma sonucu yetersiz kalan kanalizasyon hattı için ve yeni yapılan 300 yataklı Devlet Hastanesi için kanalizasyon hattı döşendi.



Editör: TE Bilişim