Niğde İl Genel Meclisi’nin mevcut logosu değişiyor. Logo kabul edilirse kabul edilen logo Niğde Valiliği’nin de logosu olacak. Ancak Meclise sunulan yeni logo da TC ibaresinin yer almaması MHP ve CHP meclis üyeleri tarafından tepkiye neden oldu.


Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısını dün gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya Niğde Ak Parti Milletvekili Dr. Ömer Selvi ve Çiftehan Kasabası sakinleri katıldı. Toplantı yoklama ve açılış, geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı. Toplantının 3. Gündem maddesi; Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait ilimiz Altunhisar İlçesi Çömlekçi Kasabası, Köyiçi Mevkii 5 pafta, 3325 parsele kayıtlı 1.100.00 m2 yüzölçümlü tarla ev ve 1 katlı Kargir Sağlık Ocağı Binası vasıflı taşınmazın Sağlık Hizmetlerinde kullanmak üzere Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis edilip edilmeyeceği maddesi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi gerçekleştirildi.


CHP ve MHP Gurubundan TC İbaresi Olmayan Logoya Tepki

Yapılan toplantının 4. Gündem maddesi Niğde İl Özel İdaresi’nin mevcut logosunun Niğde Valiliği tarafından da kullanılmasına izin verilmesi konusu görüşüldü. Niğde Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapan iki öğretim üyesi tarafından tasarlanan yeni logoda dağ ve elma figürleri ön planda yer alıyor. Ancak yeni logoda TC ibaresinin yer almaması üzerine MHP gurubu adına söz alan İbrahim Uzun, TC ibaresinin neden logo üzerine konulmadığını sordu. İbrahim Uzun’un sorusu üzerine Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, yapılan logo çalışmasının tamamlanmadığı ve daha ham olduğunu üzerinde gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı ve logo yeniden üzerinde çalışılmak üzere Çeşitli İşler Komisyonu’na havale edildi.


Meclis Ramazan Ayında Tatil Yapacak

Gündem maddelerine devam edilen toplantıda gündemin beşinci maddesi olan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 12. Maddesi gereğince İl Genel Meclisi’nin tatil ayının belirlenmesi konusu görüşülerek meclisin tatil zamanı Ramazan Ayı olarak belirlendi. Toplantıya katılan Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi’de söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasına meclise konu olan logoda TC ibaresi konusu ile başlayarak, “Türkiye olarak bunu aştığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Milletvekili Selvi, Meclis toplantısına daha önce katıldığını ve yapılan toplantılarda alınan kararların oy birliği ile alındığının altına çizerek; “Toplantılarda alınan kararlar hep oy birliği ile alınıyor inşallah bu birliktelik hep böyle kalır. Aslında ben toplantıya davette icabet için katılmıştım yaptıklarımız ve yapacaklarımız anlatmak için gelmemiştim. Ben yapılanları bazen paylaşıyorum bazı paylaştıklarımızı da basın halka paylaşmıyor ve diğer toplantıyı paylaşmıyoruz sonra basın vekiller Niğde’yi unuttu diyor. Ancak böyle bir şey söz konusu değil” dedi.


Toplantının devamında toplantıya katılan Çiftehan Kasabası sakinlerinin sorunları dile getirildi. Çiftehan sakinleri adına söz alan CHP gurubu üyesi Birol Önder; “Çiftehan Kasabası’da bulunan umumi hamamımız Çiftehan Belediyesi tarafından yeşil alan olarak gösteriliyor. Özel İdaremizden buranın akıbetini soruyorum. Bu konuda muzdaripler” dedi. Öner’in soruna cevaben Genel Sekreter Ali Nebol, “Söz konu olan bölge imara alınmandı. Zannedersem 2005 yılında yapılan bir imar tadilatı ile biz orayı kullanabildiğimiz kadar kullanacağız. 2014 seçimlerine kadar bu hamamı Çiftehan Belediyesi’ne kiraya verdik. Seçimden sonra akıbeti ne olacak tabiî ki biz orada vatandaşların mağdur olmasını sağlayacağız. Bu nedenle biz oraya yeni bir hamam yapma düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra toplantının son gündem maddesi olan gelecek toplantı günün tayini tespit edildi. 



Editör: TE Bilişim