Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) Eğitim İhtisas Komisyonu altıncı toplantısı yapıldı.
 
Eğitim İhtisas Komisyonu altıncı toplantısı Doç. Dr. Emre ÜNAL koordinatörlüğünde, Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi’nden Melek ULUSOY’un ve komisyon üyelerinin katılımıyla Niğde Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.


 
Doç. Dr. Emre ÜNAL’ın gündem maddelerini sunması ile başlayan toplantıda, Eğitim İhtisas Komisyonu tarafından, daha önceki toplantıda belirlenen içeriğe uygun olarak ilin mevcut durumunu ortaya koymak için toplanan veriler komisyon üyelerinin bilgisine sunuldu. Eğitimin önem ve gerekliliğinin her geçen gün daha da arttığı, bilgi toplumu olmanın ilk şartının eğitimli insan sayısının artması olan günümüz dünyasında Niğde ilinde eğitim alanında izlenecek stratejiler üzerinde duruldu. Toplantıda Niğde’de; eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik ve eğitim temelli sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsayan stratejik hedeflerin belirlenmesi yönünde çalışmalar yapıldı.


 
 Toplantı sonunda katılımcıların soru ve görüşleri alınarak,  bir sonraki toplantıda üyelerden Niğde ilinde eğitim ortamlarının fiziki ve teknik açıdan iyileştirilmesine yönelik stratejileri ve ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ihtiyaç duyulan teknik eleman yetiştirme konusunda stratejik hedefleri belirlemeleri istenmiştir.
 
 
Editör: TE Bilişim