Her yıl 1 Mart- 31 Mayıs tarihleri arasında İHH insani yardım vakfının organizasyonunda gerçekleşen yetim dayanışma günlerine Niğde İhh insani yardım derneği olarak “yetim kahvaltısı” adı altında 20 Mart 206 tarihinde Niğde öğretmenevinde bir programı düzenledi.

Niğde IHH Derneğinden yapılan açıklamada; “Bizler Niğde ihh olarak kurulalı henüz bir yıl olmasına rağmen ilimiz bünyesinde pek çok yardım organizasyonunu gerçekleştirdik. Yardım faaliyet alanlarımızdan birisi de yetim çalışmalarımızdır. Yetim çalışmaları olarak geçen bir yıl içerisinde ilimiz bünyesinde 150 civarında yetim ailesi ile irtibat kurduk. Bu yetim ailelerine ev ziyaretleri yaptık. İlimizdeki 64 yetimin İHH bünyesinde düzenli yardım almasını sağladık. Bunun dışında kırtasiye paketi, kumanya paketi gibi dönemsel yardımların da yetimlerimize ulaşmasına yardımcı olduk.

Bizlerin amacı toplumumuzda yetime dair bir farkındalık oluşturarak, toplumsal bir bilinç oluşması için çalışmaktır. Yetim ailelerinin maddi - manevi ihtiyaçlarının karşılanması ve onlara gereken her türlü desteğin sağlanmasını kendimize bir vazife olarak görüyoruz.

Bugün bu toplantımız da 30 yetim annesi ve 70 yetim çocuğumuzla kahvaltı programı düzenliyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarla yetime uzanan şefkat eli olmaya devam edeceğiz.”denildi. 

Editör: TE Bilişim