İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun birinci olağan genel kurul toplantısı Beyşehir’de yapıldı. Genel Sekreterliğe Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün seçildi. İGF Kongresinde; tüm bölgelerde federasyonların kurulduğu ve ilk genel kurullarının Aralık ayında tamamlanarak; 2014 yılı başında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ’nun kuruluşunun Ankara’da açıklanacağı bildirildi.

 

Beyşehir Anamas Otel’de yapılan genel kurula federasyona üye Konya, Ankara, Kırşehir, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Yozgat ve Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve delegeleri ile Türkiye Gazeteciler Platformu ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Veysel Polat, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, BYEGM Konya İl Müdürü Tuncay Karabulut, AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur ve TRT Konya Temsilcisi İsmail Turan katıldı.

 

Divan Başkanlığına Nuri Kolaylı, Divan Üyeliklerine de Sefa Özdemir, Cengiz Selci ve Adem Mızrak’ın seçildiği kongrenin açılış konuşmasını yapan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, son bir yılda başlatılan çalışmalarla Türk basını için yeni bir dönemin açıldığını söyledi. Alemdar, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun, bölgede örgütlenme çalışmalarında büyük ölçüde başarılı olduğunu belirterek zaman içerisinde yeni katılımlarla daha zengin bir yapıya kavuşacaklarını söyledi.

 

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan da kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında “Basının güçlenmesi hususunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kurulan federasyonlar ve kurulacak olan konfederasyonu bu açıdan önemsiyorum. Oluşacak güçlü bir yapı ile sorunların dile getirilmesi ve çözülmesi hususunda ciddi çalışmalar yapılabilecektir” dedi.

 

Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı ise platforma üye yaklaşık 65 gazeteciler cemiyeti tarafından Türk basınında yeniden yapılanmanın başlatıldığını ve kısa süre içerisinde büyük mesafeler alındığını ifade ederek, " Hedefimiz doğrultusunda Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonlarının kuruluşunu tamamladık. Güneydoğu ve Ege Gazeteciler Federasyonlarımız da kısa bir süre içinde kuruluş çalışmalarını tamamlamış olacak. Genel kurulumuzun mesleki dayanışmada yeni bir dönemi başlatmasından büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

 

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimde İGF Kurucu Başkanı Adem Alemdar Genel Başkanlığa seçildi. İGF’nin yeni kurulları şu şekilde oluştu:

GENEL BAŞKAN: Adem Alemdar,

YÖNETİM KURULU(ASİL): Osman Hakan Kiracı (Genel Başkan Vekili), Cengiz Selci (Genel Başkan Yardımcısı), Mehmet Emin Turpçu (Genel Başkan Yardımcısı), Alpaslan Düzgün (Genel Sekreter), Hüseyin Oğuz (Genel Sekreter Yardımcısı), Yasin Duysak (Genel Sayman), Ali Südemen (Üye), Ali Oruç (Üye),

DENETİM KURULU(ASİL) Yavuz Malkoç (Başkan), Kırıkkale delegesi (Başkan Yardımcısı),

ONUR KURULU: Sefa Özdemir (Başkan), Yakup Arıöz (Yazman), Kıvanç Şimşek.

ONUR KURULU (Yedek): Selahattin Mızrak, Halil Halat, Hasan Narin

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU: Nazmi Bilgin (Başkan), Mustafa Arslan (Başkan Yardımcısı), Mustafa Yoldaş, Süleyman Tuzcu, Nevzat Çetin.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU (Yedek): Savaş Kıratlı, Naci Karaköy, Şeref Yaşar.

 

 

 







Editör: TE Bilişim