Niğde’de vatandaşlar, Niğde Belediyesi’nin açtığı iftar sofralarında Ramazan Ayını doyasıya yaşıyor. Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan’da Niğde Belediyesi’nin açtığı iftar sofraları çocukların da ilgisini çekiyor. Çocuklara pamuk şeker ikramının yapıldığı iftar sofralarında İkram Çeşmesi'nden de şerbet ikram ediliyor.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘mahalle iftarları’ programına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 3 ayrı noktada iftar sofrası kuran Niğde Belediyesi, Ramazan ayı boyunda 6 mahallede daha vatandaşları aynı iftar sofrasında bir araya getirecek.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün açtığı iftar sofraları aynı zamanda eski Ramazan geleneğinin yaşatıldığı alanlara dönüşüyor. İftar sofralarının kurulduğu alanlara getiriler seyyar İkram Çeşmesi’nden vatandaşlara şerbet ikram ediliyor. Geleneksel kıyafetli görevlilerin İkram Çeşmesi'nden sunduğu şerbetlere özellikle çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Niğde Belediyesi’nin açtığı iftar sofralarına aileleriyle birlikte gelen çocuklara aynı zamanda pamuk şeker de ikram ediliyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Efendibey Mahallesi’nde açılan iftar sofrasında çocukların sevgi gösterisiyle karşılandı. Belediye Başkanı Akdoğan ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarışan çocuklara, Başkan Akdoğan şerbet ve pamuk şeker ikram etti.

Başkan Akdoğan, uygulamayı çocuklara Ramazan ayının iklimini hissettirmek açısından önemli bulduklarını belirterek, “Ramazan Ayını hatırlatmak bu manevi havayı onlara solutmak, aşinalık oluşturmak açısından düşünürsek, çocukları sevindirme açısından düşünürsek güzel bir olay” dedi.



 
 
Editör: TE Bilişim