Niğde İl Özel İdare Sekreterliğinin  tertip ettiği iftar yemeğinde üst yönetim ile çalışanlar bir araya geldi. Birliktelik mesajının verildiği iftar yemeğinde, mübarek Ramazan Ayı’nın huzuru hakimdi

 

Niğde İl Özel İdare Sekreterliğinin  tertip ettiği iftar yemeğinde üst yönetim ile çalışanlar bir araya geldi. İftar yemeğine; Vali Âlim BARUT, Milletvekili Ömer SELVİ, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL, il genel meclis üyeleri, Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Ali ALKAN ve kurumumuz çalışanları katıldı.

Huzur ile yenilen iftar yemeğinin ardından üst yöneticiler kısa birer konuşma yaparak, gerek mübarek Ramazan Ayı’nın bereketinden gerekse kurumumuz tarafından yapılan hizmetlerden satırbaşlarıyla bahsettiler.

İlk konuşmayı Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Ali ALKAN yaptı. ALKAN, Konya bölgesine bağlı dört il olduğunu belirterek, birlik ve dayanışmanın en iyi örneğinin Niğde’de sergilendiğini vurguladı. ALKAN konuşmasının devamında;

“Bu iftar vesilesiyle bizleri biraya getiren Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Niğde İli’nde 2013 yılı için planlanan yol yapım ve bakım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Bu hizmetleri gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ALKAN, konuşması çerçevesinde ayrıca işçilerin toplu görüşme ve sözleşmeleri hakkında da bilgiler verdi.

İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT yaptığı konuşmasında sac ayaklarının sağlam temellere oturmasıyla başarının ortaya çıktığına değinerek; “Birlik ve bütünlüğümüzü iftar vesilesi ile bir kez daha gösterilmiştir. Bu birlikteliği sağlayan Sayın Valimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisiyle İl Encümeni ile idaresi ile birlikte yaptığımız ortak ve verimli çalışmaların meyvesini sahada görmekten dolayı son derece memnunum. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ise yol arkadaşlarım diyerek başladığı konuşmasında;

“Yerel yönetimler olarak hizmet sahalarımız farklı ancak, yaptığımız işler ortak. Ben de 10 yıl il genel meclis üyeliğinde bulundum. O günlerle bu gümleri kıyasladığımızda sürekli yukarı yönlü bir grafik ile ilimize hizmetlerin götürüldüğünü görüyorum. Sayın ALKAN’ın belirttiği üzere özel idare programına aldığı işler tamamlamış. Bu başarıdır. Belki ek programlarla yeni işler hayata geçirilecektir.” dedi.

Milletvekili Ömer SELVİ ise yaptığı konuşmasına mübarek Ramazan ayında tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin Cenab-ı Allah (c.c.) katında kabul olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında;

“Yapılan çalışmalar hakkında arkadaşlarımız bilgi verdi. Ben bunların üzerinden tekrar geçmeyeceğim birkaç örnekle pekiştireceğim. Ankara’dan ilimize gelirken her seferinde farklı bir güzergâh izliyorum. Gerek Altunhisar üzerinden köyleri gezerek geliyorum, gerek Ulukışla üzerinden köyleri gezerek geliyorum ve gerekse Çiftlik üzerinden dağ yollarını kullanarak ilimize geliyorum.

Gördüğüm manzara ve köylülerden aldığım geri bildirim beni mutlu ediyor. Nevşehir il sınırından ilimiz sınırına girdiğimizde köy yolları üç şeritli ve standardı yüksek yollar olarak karşımıza çıkıyor.  Bu sizlerin özverili çalışmasının bir ürünü. Hepinizi kutluyorum.” dedi.

  İftar programının son konuşmasını Vali Âlim BARUT yaptı. BARUT özel idare çalışmalarında ne kadar başarılı olduğunu belirterek, yapılan bu çalışmalar karşısında mütevazi olmayacağını ifade etti ve; "Hepimiz ilimiz için çalışıyoruz. Yapılanlar ortada. mütevazi olmayacağım. İl Özel İdaremiz çok iyi çalışıyor. Bu başarıda benim de payım var. Ben de Niğde'nin menfaatleri için çalışıyorum. Emeklerimin hepsi Niğde'ye helali hoş olsun." dedi.

Tüm konuşmaların ortak paydasını ise yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı oluşturdu. Konuşmacılar yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ettiler. Çay ikramı ile yapılan sıcak ve samimi sohbetin ardından iftar yemeği sona erdi.









Editör: TE Bilişim