15 Temmuzdaki darbe girişiminin bastırılmasının, olayın kahramanları ve şehit yakınlarının katılımıyla anlatıldığı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen “Tecrübe Konuşuyor- İçimizdeki Kahramanlar” adlı program Niğde Şehit Ömer Halisdemir meydanında yapıldı.

 Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı’nın, Niğdeli kahraman şehit Ömer Halisdemir’in anısına yazılan “30 Kuş” adlı şiirini okuduğu programda, şehit Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de Niğde’ye yapılacak havaalanına, oğlunun isminin verilmesini istedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ‘’Tecrübe Konuşuyor-İçimizdeki Kahramanlar’’ adlı program dün akşam Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) ülkemize yaptığı hain darbe girişiminde kurşunlara kendini siper eden, tankların önüne yatarak demokrasiye sahip çıkan kahramanlar için düzenlenen program Niğdelilere sunuldu. İsmail Hakkı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Dursun Ali Erzincanlı, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in anısına yazdığı “30 Kuş” şiirini okurken, darbe girişiminde tüm Türk halkı gibi dimdik bir duruş sergileyen Lütfi Çiçek, Vildan Güvercin, Turhan Avcı, Mehmet Köse darbe gecesi yaşadıklarını anlattı. Darbenin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir ve diğer demokrasi şehitlerinin yakınlarının katıldığı program geç saatlere kadar sürdü.

Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’na kurulan dev platformdaki programda ilk olarak kum sanatı gösterisi yapıldı. 15 Temmuz’un kum sanatıyla eşsiz bir sunumla anlatılması Niğdelileri adeta büyüledi.

Protokol üyelerinin de katıldığı programda 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,’’ Demokrasimizi bekleyen, vatanımızı, bayrağımızı bekleyen değerli Niğdeli kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatan söz konusu ise diğerleri teferruattır düşüncesiyle Türk milleti olarak Türkiyemizin 81 ilinde olduğu gibi Niğde’mizde de hiç kimsenin burnu bile kanamadan bir ayı geride bıraktık’’ ifadelerini kullandı.

‘’MİLLETİMİZLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR’’
Başkan Akdoğan,’’15 Temmuz’da FETÖ’nün kalkıştığı darbe girişimi cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla milletimiz tarafından bastırıldı. Türk tarihine altın harflerle yazılacak bir destan oldu. Bu bakımdan kendimizle, milletimizle ne kadar övünsek azdır’’ dedi.

“BU TOPRAKLAR TÜRK MİLLETİNE HELAL”
Konuşmasında demokrasi şehitlerimize değinen Başkan Akdoğan,’’ Niğde olarak biz 15 Temmuz kalkışmasında altı şehit verdik. Kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.15 Temmuz’da halkımızın yapmış olduğu destansı hareketti. Halkımızın üzerinden Cenabı Hak korkuyu kaldırarak, öleceğini bile bile herkes tankın, topun, tüfeğin önüne geçti. Bunun dünyada bir örneğini görmek mümkün değil. Bu bakımdan; bu vatan, bu topraklar Türk milletine helaldir’’ şeklinde konuştu.

Niğde Valisi Ertan Peynircoğlu platformda yaptığı konuşmada ülkemize yapılan hain saldırının yüce türk milleti tarafından bastırıldığını ve ülkemize yapılacak herhangi bir saldırı teşebbüsünde Türk milletinin gerekli dersi vereceğini söyledi.

“HAVAALANINA ÖMER HALİSDEMİR İSMİ VERİLSİN”
Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük pay sahibi olan Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise alkışlar eşliğinde çıktığı platformda bir konuşma yaptı. Konuşmasında‘’ Evlatlarım buradadır. İşte Niğde’nin bağrından çıkan şehidimiz Ömer Halisdemir ama o darbeciyi bir kurşunla  yıktı. Şükürler olsun Türkiyemize gurur getirdi. Cumhurbaşkanıma, başbakanıma selamlarımı gönderiyorum. Niğde’ye yapılacak havaalanına Ömer Halisdemir isminin verilmesini çok arzu ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  demokrasi şehitlerimizin ailelerine Türk bayrağı ve plaket takdim etti.


 
Editör: TE Bilişim