Eski hastane taşındı, binası mezbelelik olduktan sonra yıkıldı. Yer Sağlık Bakanlığından, İçişleri bakanlığına tahsis edildi. Dönemin milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen ortak basın açıklaması yapıp 2016 yılı yatırım programına alındığı ve 200 bin lira ödenek tahsis edildiğinin müjdesini  vermişti. (Burada tıklayın)  

Ancak hükümet konağı yapılacak yere büyük masraf yapılarak asfalt döküldü, bu savurganlık da çok eleştirildi. Helikopter pisti yapıldı ve şuan otopark olarak hizmet veriyor, bir kaç gün sonra da Tarım Fuarı burada yapılacak.

Hükümet Konağının bu durumunu soran olmadı... Taa ki  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine kadar...
 

Gürer: “Hükümet Konağı projesi unutuldu mu?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yıkıldıktan sonra yerine hükümet konağı yapılacağı açıklanan ancak 2 yıldır otopark olarak kullanılan eski Devlet Hastanesi binasının bulunduğu alandaki belirsizliği, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Önergeye yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, projesinin Niğde Valiliği tarafından yürütüldüğünü bildirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde “Niğde iline Hükümet Konağı yapılması düşünülmekte midir?” şeklinde soru yöneltti. 

Gürer’in önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Niğde Hükümet Konağı yapımının 2017 Yılı Yatırım Programına alındığını ve avan projesinin onaylandığını açıkladı. Bakan Soylu, Uygulama projesi çalışmaları ise Niğde Valiliği tarafından yürütülmekte olduğunu bildirdi. 

CHP Milletvekili Gürer, Niğde Belediye binasının arka kısmında 2 yıl önce yıkılan Devlet Hastanesi eski binasının yerine hükümet konağı yapılacağı yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatarak, “Sayın Bakanın verdiği bilgiye göre proje 2017 yılında yatırım programına alınmış. Ancak aradan neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen, buraya tek bir çivi dahi çakılmadı. Hükümet konağı yapılacağı söylenen alan 2 yıldır otopark olarak kullanılıyor. Öyle anlaşılıyor ki, Niğde’de yapılacağı açıklanan pek çok projede olduğu gibi bu proje de uzun yıllar hayata geçirilmeyi bekleyecek.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim