Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği Geleneksel olarak düzenlediği Farkındalıkla Buluşalım etkinliğinde Özel misafirlerle bir araya geldi.
Programa Niğde belediye başkanı Rifat Özkan ve eşi Münevver Özkan, Emniyet müdürü eşi Nurdan Cebeloğlu, Türkiye Sakatlar derneği Niğde Şube başkanı Songül Çalışkan ve üyeleri, Görme Engelliler Derneği Niğde şube başkanı Mehmet Yılmaz ve üyeleri, Altınokta Görme Engelliler Niğde Şube başkanı Atila Taşpınar ve üyeleri, İşitme engelliler Derneği üyeleri, evde eğitim alan özel öğrenciler ve aileleri katılım sağladılar.

Yemek ikramlı Programda Hükaged başkanı Fatma Büyükakkaş yaptığı konuşmada “Hükaged özel insanların ve yakınlarının yanlarında olmaya, sosyal etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Morali yüksek olan önemsenen herkes yaşama daha iyi tutunur. Bir arada olmamız toplumun engelliler konusunda dikkatini çekmek  ve özel bireylerin toplumun içine kaynaşmasını sağlamaktır. İnsanca yaşayabilecekleri ortamların çoğalması, üretici olarak topluma kazandırılmaları, hayatlarının kolaylaştırılarak engelsiz yaşam oluşturulmalıdır. Ülkemizde dış ülkelere örnek olacak engellilere yasalar uygulanmaktadır. Sahip oldukları hakları anlatmak için her kesime görev düşmektedir. Dört duvarda kalmalarına göz yummak yerine engellilerle bir şeyler paylaşmayı tercih ederek bugün yemekli bir etkinlikte bir araya geldik. Engellilerin halinden anlamayan asıl problemi olan gönüllerinde problem olanlardır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim