Hüdavent Hatun Kadın, Çocuk ve Gençlik Derneği olarak iki yıldır Niğde ve ilçeerinde faaliyet gösteriyor.

Hüdavent Hatun Kadın, Çocuk ve Gençlik Derneği olarak iki yıldır niğdede ve ilçelerinde kadınların gençlerin çocukların sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla proje ve etkinlikler yürütmekte.  

Kısa adı Hükaged olan Derneğin başkalığını yapan Fatma Büyükakkaş yaptığı açıklamada; "14.yüzyılda Anadolunun ilk kadın valisi olan Hüdavend Hatundan ismini alan derneğimiz kadının sosyal hayata entegrasyonu ve işgücü piyasasına katılımını sağlama ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleme adına çalışmalar yürütmektedir. Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Genclik Derneği olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına  basvurduğumuz "KADINLAR ÜRETİYOR" İsimli projemiz "Dezavantajli Kişilerin Dosyal Entegrasyonu ile istihdam Edilebilirliklerinin Gelistirilmesi Hibe Programi"ndan faydalanmaya hak kazanmıştır" dedi 


Hükaged Başkanı Fatma Büyükakkaş,  Çalışma Sosyal Güvenlik Bakani Sayın Mehmet Müezzinoglunun teşrifleriyle gerceklestirilen imza törenine katıldı. Fatma Büyükakkaş;  "2700 proje başvuru içeresinde Hükaged'in başvurusu da kabul edildi.  12 ay devam edecek olan projemizde 25 kadın Tekstil Egitimi alacaktir .Gunlük ücrette alacak olan bayanlar istihdam edilebilirliklerinin artirilmasi isgucu piyasasina girislerinin kolaylasmasi amac edinilmistir. Hedef kitlesi yoksulluk riski altinda olan tercihen eski hükümlü  veya mahkum ailesi veya SYDV  yardim alan kadınlardır. Projeye destek veren üyelerime Niğdemiz adına  teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.




 
Editör: TE Bilişim