Niğde Türkçü Turancı Hareketi - Ötüken Dergisi İl Temsilciği  Hocali Katliamına Lanet yürüyüşü yapacak.

Hocalı Katliamına lanet yürüyüşü 

Niğde Türkçü Turancı Hareketi ve Ötüken Dergisi İl Temsilcisi Mustafa İlker Özbek Ermeniler tarafından 22 yıl önce gerçekteştirilen Hocalı Katliamıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İl temsilcisi Mustafa İlker Özbek ayrıca 2 Mart Pazar günü yapılacak olan Hocalı Katliamını Anma Katil Ermenilere Lanet yürüyüşü içinde tüm Niğdelileri davet etti.

Mustafa İlker Özbek açıklamasında Hocalı katliamında ölen Azerbaycan Türklerine rahmet dilerken açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Bundan 22 yıl evvel 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan 1992 Gecesi Katil Ermeni Devleti halen işgal altında tuttuğu Azerbaycan'ın Karabağ şehrine bağlı Hocalı Kasabasında yakın tarihimizin en büyük Katliamını gerçekleştirmiştir.


Silahsız,savunmasız ve tamamı sivil 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı soydaşımızı acımasızca katledilmiştir..Aynı Katliamda 487 Kişi Ağır yaralandı.200'ün üzerinde İnsan Sakat Kaldı.150 Kişi Kayboldu. 1275 Kişi, Ermeni Katillerce rehin alınmıştır.

Ermeni Katiller,savunmasız sivillere en ağır işkenceleri yaptı.Hamile kadınlar,yaşlı insanlar,savunmasız çocuklar en ağır işkencelere ve tecavüzlere uğradı.

Medeni geçinen Dünya,şimdi olduğu gibi o zaman da bu katliama sessiz kaldı.”dedi.

Özbek açıklamasında ayrıca 2 Mart Pazar günü yapılacak olan yürüyüş içinde Niğdeli vatandaşlara seslenerek bu tepkinin Niğde’den başlayarak Anadolu’nun her köşesinde yankılanacağını ve Türk miletine yapılan soykırımları  Tüm dünyaya anlatacaklarını bildirdi.

Özbek” Bugün Günlerden HOCALI ! Hani daha 11 yaşında ki bir çocuğun derisinin canlı canlı soyulduğu yer var ya, işte orası.. Hani bizler rahat ve sıcak yataklarımızda sorunsuzca uzanırken hamile kadınların karınlarının yarılıp, doğmamış bir Can'ın öldüğü yer var ya.. Hani TÜRK KARDEŞİNİN kırıldığı yer var ya.. Bir bebek düşün, daha küçücük bir melek.. Ve kafası kesiliyor.. Kulaklarına gelmiyor mu çığlıkları ? Bu kadar körelmiş olamazsın ! Sadece birazcık düşün.. Yüreğin sızlamıyor mu ? 83'ü çocuk, 106'sı kadın, 70'den fazlası yaşlı olmak üzere 613 soydaşımızın Hocalı'yı anacağız.

2 Mart Pazar günü saat 13.30 da Yeni Çarşıda ki Yerleşkemizin önünde buluşup, kent meydanında basın bildirimizi okuyup, mezarlığa doğru yürüyüşe geçeceğiz. "Ben Türk'üm" diyen, vicdanını ve ruhunu satmamış, Türk Milletinin Âsil mensuplarını elerinde Türk Bayrakları ile bekleriz. Bugün konuşmazsak, yarın bağıramayız ! Ben Sen O yok, BİZ VARIZ !”dedi.

 

Türkçü - Turancı Hareket İl Başkanı ve Ötüken Dergisi Niğde Temsilcisi

Mustafa İlker Özbek


***************


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanlığı 22 yıl önce 26 
Şubat 1992'de Ermeni askerlerince katledilen 613 Azerbaycan Türk'ü için
mevlit okuttu. Aynı zamanda katledilen insanlar için Niğde Ülkü Ocakları
Bayanlar Birimi tarafından planlanarak okutulan Kur'an-ı Kerim'in hatim
duası yapıldı. Niğde Ülkü Ocakları'nda düzenlenen programda duaların
yapılmasının ardından Tarihçi Erhan EROĞLU tarafından Hocalı ve Karabağ
ile ilgili bilgi verildi.


***********************

Hocalı Soykırımı Özel Yayın İle TRT Avaz’da


Yıl 1992, dünya tarihinin en kanlı katliamlarından biri Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yapıldı. Ermeni silahlı güçleri Rus alayıyla Hocalı'ya girdi. Kasabada yaşayan 613 kişi akıllara durgunluk verecek yöntemlerle öldürüldü.


Türk dünyasının en acı günlerinden biri olan Hocalı soykırımı bütün ayrıntılarıyla 26 Şubat Çarşamba günü Türkiye saati ile 10:00'da başlayacak özel yayınıyla TRT AVAZ ekranlarında olacak.



****************


 Türk Ocakları Niğde Şubesinde Ocakbaşı Sohbetleri devam ediyor.


Türk Ocakları Niğde Şubesinin Ocakbaşı sohbetlerinde Hocalı Soykırımı ve Karabağ Meselesi konuşulacak.

Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkan Yardımcısı, Tarih Öğretmeni Erhan Eroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı Ocakbaşı sohbetine bütün gönül dostları davetlidir.

Tarih   ; 28 Şubat 2014, Cuma

Saat    ; 19,30

Ter      ; Türk Ocakları Niğde Şubesi, Toplantı Salonu Niğde




*********************


BBP Bor Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti'nin Hocali Katliamını soykırım olarak tanımasını istedi. 


BBP Bor Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel'in basın açıklaması ;


26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanısıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Bundan 22 yıl önce, yani 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karşı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır.

Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesinin Hocaali kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından önceden planlanarak yapılan ‘Soykırım’ insanlık tarihi için büyük bir ayıptır, uluslararası hukuka ve sözleşmelere göre de insanlığa karşı suç kapsamındadır. Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşettir. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu katliama seyirci kalan Birleşmiş Milletler ve Batılı devletler, Ermenilerin yaptıkları katliamlara ve işgal hareketlerine ciddi bir tepki dahi göstermemişlerdir. Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz.

Bundan tam 22 yıl önce 25-26 Şubat 1992'de HOCAALİ'de 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’ten fazlası ise ihtiyar acazeler olmak üzere 613 Azerbaycan Türk'ü hunhar ve vahşiyane saldırılar sonucu katledilmiş, 487 kişi nin ise ağır yaralanmış, 1275 kişi Ermeniler tarafından esir alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Bu durumun Birleşmiş Milletler(BM)'de 1999 yılında soykırım olarak kabul edilmesiyle ilgili bir başvuru yapılmış ve kabul edilmişti. Ancak, daha sonra bir gelişme olmadı.

Ermenistan’ın yüzleşmekten kaçındığı, ancak tarihte kanlı bir sayfa olarak yerini alan Hocalı Katliamı hiçbir zaman unutulmayacak, insanlığın vicdanındaki yerini ve tazeliğini her zaman koruyacaktır.

Neredesiniz "Hepimiz Ermeniyiz" diyenler, neredesiniz AİHM ,neredesin insanlık...

Ey Türk milleti, titre ve kendine dön. Unutma ki Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur. Tek millet, iki devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altında bulunan topraklarına kavuşması vazgeçilmez bir gereklilik ve zorunluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Hocalı katliamının 22'nci yılında, hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, Ermeni zalimliğini şiddetle kınıyorum.

TBMM, 2014'de Hocalı olaylarını soykırım olarak tanımalıdır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HOCALİ KATLİAMINI SOYKIRIM OLARAK TANIMALIDIR.

**************

Okul Meclisleri Niğde İl Başkanı, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ethem Kürşat AKDEMİR Hocalı Katliamıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

  

Tarih 1992’nin 26 Şubatını gösterdiğinde Azerbaycan Hocalı büyük bir vahşet yaşadı. Ermenistan güçlerinin kadın-çocuk , yaşlı-genç demeden 613 sivili katletmesi hala dün gibi aklımızda ve acımız hala tazedir.

 

Hocalı soykırımına katılmış Ermenilerin ve onların yardımcıları yaptıkları insan haklarına ve uluslar arası hukuki antlaşmalara karşı olarak işlenmiş bir soykırımdır.

 

Fakat bu antlaşmaların hiç biri çare olmuyor. Zulüm gören Müslüman Türkler ise bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Ama şairin dediği gibi bir gerçeği unutuyorlar:

‘Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.

Hâlbuki

Biz sussak tarih susmayacak

Tarih sussa hakikat susmayacak’

21.yüzyılın ‘çağdaş’ dünyası halen Hocalı Katliamına sessiz kalmaktadır, görmezden gelmektedir. Unutulmasın ki milletimiz ‘soydaşlarımızın ırzına, namusuna , şerefine, hayat ve varlık haklarına kastetmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır’’ Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.


Editör: TE Bilişim