Niğde Belediyesi asfaltlama çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Feridun Zeren, Paşakapı ve Selçuklu Caddelerinde tamamlanan asfaltlama çalışmaları Bankalar ve Bor Caddesinde devam ediyor.

 

Selçuklu caddesinde yapılan asfaltlama çalışmalarını AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte yerinde inceledi. Asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan ayrıca AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ile birlikte esnaf ziyaretlerinde de bulundular. Vatandaşlarla ve esnafla selamlaşan ve sohbet eden Milletvekilleri ve Başkan Akdoğan belediye çalışmalarını incelemelerinin ardından yeni Başkan Yardımcıları Ecemiş ve Yerlikaya’yı da ziyaret ettiler.

 

Gece gündüz çalışıyoruz

 

Her alanda olduğu gibi üst yapı çalışmalarına da aralıksız devam eden Niğde Belediyesi asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

 

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Asfaltlamayla ilgili bu sene Niğde Belediyesi’nin hedefi 100 bin ton. 400 bin nüfusu olan belediyelerin bile 1 yıllık asfalt serim işi 80 ile 100 bin arasında dolayısıyla Niğde Belediyesini ele aldığımızda çok ciddi bir yatırımın yapıldığını ve hizmetin ortaya konulduğunu görüyoruz. Hem asfalt çalışmalarında, hem kaldırım bordür çalışmalarında, alt yapıyla ilgili asbestli içme suyu borularının değişimi yeni şebekelerin döşenmesi noktasında her alanda çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Niğde Belediyesi bundan 3 yıl önceki olumsuz konumundan olumlu konuma geldi. Biz 3 yıl önce Belediye Başkanı olduğumuzda Niğde Belediyesi’nin çıkmış olduğu ihalelere kimse girmiyordu. Ama bugün çıktığımız ihalelere en az 10 tane firmanın girdiğini görüyoruz. Buradan da anlıyoruz ki Niğde Belediyesi’nin istikameti doğru çünkü Niğde Belediyesi’nin istikameti halkın istikameti. Biz halktan aldığımız gücü halkımıza hizmet olarak dönüştürmek için gayret gösteriyoruz. Yani şunu söyleyebiliriz 3 yıl önce 15 milyon lira ile hizmet eden Niğde Belediyesi bugün 70 milyon lira ile hizmet ediyor” dedi.

 

Tepebağlarında ve İlhanlı Mahallesinde kanalizasyon çalışmaları devam ediyor.

 

Tepe Bağları mevkiinde kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan; “Bilindiği üzere o bölgede kanalizasyon hiç yoktu ama inşallah 1 ay sonra o bölgenin tamamında kanalizasyon olacak. İlhanlı mahallemizdeki yetersiz olan şebekeyi büyütüp yeterli hale getiriyoruz ve olmayan bölgelere yine kanalizasyon hattı götürüyoruz. Oradaki çalışmalarımız bu yılsonuna kadar devam edecek. İlhanlı Mahallemizin kanalizasyon noktasına ciddi sıkıntısı var. Orayı da bu sene tamamlayacağız. İnşallah 2013 itibariyle sıkıntılı bölgemiz kalmamış olacak. Kaldırımla ilgili özellikle Niğde’mizin prestij caddesi dediğimiz Bor Caddesi’ni, Bankalar Caddesi’ni ve Terminal, Paşakapı, İstasyon Caddeleri’nin kaldırımlarını, bordürlerini ve orta refüjlerinin tamamını bu yıl yenileceğiz. Niğde’mize Ağustos ayından sonra derbent mevkiinden giren insanlar Niğde çok değişmiş, Niğde çok farklı noktaya gelmiş diyecekler. 3 yılda Niğde’de çok iş yapıldı. Elbette bunlar yeterli değil daha fazlasını yapacağız. Niğde’miz her zaman daha fazlasına layık bunun bilinci içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca kaynak noktasında özellikle ciddi çalışmalarımız var Ankara nezdinde milletvekillerimizle beraber yürüttüğümüz çalışmalarımız var. Örneğin geçtiğimiz günlerde akşam 5.30’da Ankara’ya gittik gece 12’ye kadar milletvekillerimizle beraber meclisteydik. Ama gece yola çıkıp sabah mesaimize başladık yani biz gecede çalışıyoruz gündüzde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim