Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığında 3 Nisan 2019 tarihinde toplanan Başkanlar Kuruluna, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikasının illerdeki Başkanlarının yanı sıra Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu’da katıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinin milletimiz, ülkemiz ve bütün çalışanlar için hayırlar getirmesini dileyerek, sandıktan çıkan sonuçlara hep beraber saygı göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

İşsizlikle Mücadele Edilmeli
İşsizlikle mücadelenin arttırılması gerektiğini ifade eden Arslan, “Hükümetin İŞKUR üzerinden yaptığı çalışmalar, teşvikler, yeni eleman alımında yapılan tüm çalışmaları olumlu buluyoruz. Bunlar işsizliği önleme konusunda uzun vadede köklü çözümler değil, Türkiye, yatırımları artırarak, güçlendirerek istihdamı artırmalı ve işsizliği azaltmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hükümete Çağrı 
Taşerondan kadroya yeni geçen işçilere henüz enflasyon farklarının ödenmediğini belirten Arslan, “Bu durum arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamamış ve bizi adaletsiz bir durumla karşı karşıya getirmiştir. Türkiye ve AK Parti hükümetleri bütünüyle 2002’den bu yana kamuda çalışanların ücretlerini hep enflasyonun üzerindeki rakamlarla sonuçlandırmıştır. Kamuda çalışanların, emeklilerin enflasyon farklarının ödenmesine rağmen kamuda kadroya yeni geçenlerin ve geçemeyenlerin yüzde 4 zamlarının kamuda değiştirilmemesi, farkların ödenmemesi çalışanlarımızı ciddi şekilde üzmüştür. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Hükümetimizin bunu bir an evvel gündeme alıp bu konunun süratle çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim