Türkiye Barolar Birliği’nde çalışan  bütün taşeron işçileri kadroya alındı. Kadroya alınmasının ardından bütün çalışanları sendikalı oldu.

FEYZİOĞLU SÖZ VERMİŞTİ. TAŞERONLAR KADROYA VE ARDINDAN SENDİKA SÖZLEŞMESİ

TBB’de uzun zamandır Sendikalaşma yoktu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu söz verdiği gibi önce Türkiye Barolar Birliğinde çalışan taşeron işçilerini kadroya aldı ve ardından da TEZ-KOOP-İŞ sendikası ile toplu iş sözleşmesi yaptı. Türkiye Barolar Birliği ile TEZ-KOOP-İŞ Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş müzakerelerinin sonucunda, 18 Haziran 2015 tarihinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanları, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katıldığı törende toplu iş sözleşmesi, TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve TEZ-KOOP-İŞ Başkanı Osman Gürsü tarafından imzalandı.

Yapılan sözleşme sırasında bir konuşma yapan TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu; Önce Türkiye Barolar Birliği'ndeki bütün taşeron işçilerini kadroya aldık. Sonra tüm çalışanlarımızın sendikalı olmasını sağladık. Bugün de toplu iş sözleşmesi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Barolar Birliği, hukukun üstünlüğünün sağlanması, eksiksiz bir demokrasinin inşası için Türkiye'nin en büyük güvenceleri arasındadır. Demokrasinin vazgeçilmezi ise örgütlü toplumdur. Çalışanlarımızın sendikalı güvencesine kavuşması ve imzaladığımız toplu iş sözleşmesi dileriz herkese örnek olur.

Toplu iş sözleşmemize katılan Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay'a, TEZ-KOOP-İŞ Başkanı Osman Gürsü ve Genel Sekreteri Hakan Bozkurt'a, sözleşme müzakerelerini yürüten Saymanımız Av. Sabri Erdal Güngör'e, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kürşat Karacabey'e, işyeri sendika temsilcileri Av. Çiğdem Erman, Hulusi Özen ve Habib Mızrak'a teşekkür ederiz”dedi.

 HEMŞERİMİZ HULUSİ ÖZEN İŞYERİ BAŞ TEMSİLCİSİ OLDU

TBB’nun sendikalaşmasının ardından İş Yeri Baş Temsilciliğine Niğdeli, hemşerimiz Hulusi Özen getirildi.

Baş Temsilci Hulusi Özen yaptığı açıklamada; “TBB Başkanımız Av. Metin Feyzioğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye’nin örgütlü bir topluma her zaman ihtiyacı olmuştur. Bu sözleşme ülkemizde diğer örgütsüz iş yerlerine örnek olmasını umut ediyorum. Toplu İş Sözleşmememizin bütün çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  Haber: Selim GÖKEL

Editör: TE Bilişim