Türkiye tarihinde ilk defa hakimler ve savcılar geçtiğimiz Pazar günü Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) asil ve yedek üyelerini seçmek üzere sandık başına gittiler.
 Hakim ve savcıların oylarıyla HSYK’nın 10 asil, 6 yedek üyesi belirlendi. Adli yargı kontenjanından 7 asil, 3 yedek üye seçildi.
Adli yargıdan gelen asil üyeler İbrahim Okur, Teoman Gökçe, Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü hemşehrimiz Ahmet Kaya, Ömer Köroğlu, Hüseyin Serter, Nesibe Özer, İsmail Aydın; Yedek üyeler ise Harun Kodalak, Hayrettin Türe, Celal Avar, Ali Öztürk oldu.
Adli ve idari yargıdaki yaklaşık 12 bin hakim ve savcının oylarıyla HSYK'ya seçilen yeni üyelerin çoğunluğunu Hukuk Fakültesi mezunları oluştururken, aralarında siyasal bilgiler ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezunların yanı sıra güzel sanatlarla ilgilenen üyeler de yer alıyor.
HSYK'nın yeni üyelerinden bazılarının özgeçmişleri şöyle:
AHMET KAYA:
Niğdeli olan , Ahmet Kaya , 24.07.1966’da Kadınhanı İlçesinde dünyaya geldi. İstanbul Hukuk mezunu. Yargıtay’da çalıştı.
Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü hemşehrimiz Ahmet Kaya 24.07.1966’da tarihinde Kadınhanı ilçesinde dünyaya geldi.
İlk ve orta öğrenimini İzmir Vali Kazım Paşa İlkokulu, 27 Mayıs Ortaokulu ve İnönü Lisesi'nde tamamladı.
Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılığı sınavını kazanarak staj dönemimi İzmir ve Ankara illerinde tamamladı.
İlk olarak, 8 Ekim 1993 tarihinde Bingöl Cumhuriyet Savcısı (1993-1997) olarak başladığı mesleki kariyerine, Bozova Cumhuriyet Savcısı (1997-1999) olarak devam etti.
22 Şubat 1999 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi tetkik hakimi olarak atandığı görevini 6 yılı aşkın süreyle yürüttü. 18 Mart 2005 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı olarak atandı.
18 Mart 2009 tarihinden itibaren ise Eğitim Merkezi Müdürü olarak görevini sürdürüyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans programını tamamladı ve halen “Hakim ve Cumhuriyet Savcısının Performans Yönetimi” konusunda doktora tez çalışması yapıyor.
2006 yılında Berlin Humboldt Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 'Grundkenntisse im Deutschen Recht' adlı 6 aylık sertifika programını iyi derece ile bitirdi.
Çok iyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.
İBRAHİM OKUR:
1966 doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yaptı. Geçen yıl Müsteşar Yardımcılığı’na getirildi.
TEOMAN GÖKÇE:
1969 doğumlu. Marmara Hukuk mezunu. Ceza hukuku alanında doktora yaptı.
HÜSEYİN SERTER:
1964’te doğdu. Ankara Hukuk mezunu. Siirt ve Düzce’de görev yaptı.
ÖMER KÖROĞLU:
1964’te Trabzon’da doğdu. Ankara Hukuk mezunu.
NESİBE ÖZER:
1964’te doğdu. Ankara Hukuk mezunu.
İSMAİL AYDIN:
1966’da doğdu. Ankara Hukuk mezunu.
HARUN KODALAK:
1968’de doğdu. Ankara Hukuk mezunu.
CELAL AVAR:
1966’da Diyarbakır’da doğdu. İstanbul Hukuk mezunu.
ALİ ÖZTÜRK:
1950’de doğdu. Muş, Pervari, Karaburun, Ceyhan hakimliği yaptı.
HAYRETTİN TÜRE:
1959’da Kırşehir’de doğdu. Ankara Hukuk mezunu.
AHMET BERBEROĞLU: 1971’de doğdu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Danıştay’da görevli.
BİROL ERDEM:
1966’da Malatya’da doğdu. Ankara Hukuk mezunu.
HALİL KOÇ: 1966’da doğdu. İstanbul Siyasal Bilgiler mezunu. Danıştay’da görev yaptı.
RESÜL YILDIRIM:
1969’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun. İstanbul 4. İdare Mahkemesi Hakimliği yaptı.
İBRAHİM TOPUZ:
1963 doğumlu. Gazi Üniv. Maliye bölümü mezunu. Danıştay Tetkik Hakimliği yaptı.
 
 
Editör: TE Bilişim