Niğde Türk Ocağı Başkanı Gazi Karabulut Niğde televizyonunda Gündem  programının konuğu olarak Türk Ocakları olarak yaptıkları çalışmaları, hedeflerini ve türkiye gündemine yönelik soruları cevaplandırdı.
 
Bir asırlık ulu bir çınar olarak ifade ettiği Türk Ocaklarının kuruluşunun yüzüncü yıl dönümüne dönük olarak büyük projeler hazırladıklarını söyleyen Karabulut program süresince şu konularda da açıklamalarda bulundu.

"Türk Ocakları, Türk'ün ateşle imtihan edildiği 1900'lü yılların başında 1912 yılında devrin münevverleri tarafından milli bilincin topluma yayılması amacı ile kurulmuştur. o dönemde türk milleti ateşle imtihan olurken Türk Ocaklılar ateşi eline almış ve Türk milletinin bağımsızlığı için mücadele etmiştir. Niğde'mizde de 1924 'te Niğdeli münevverlerce kurulan ocağımız faaliyet yaptığı her dönemde bulunduğu ilin ve ülkemizin meselelerini ortaya koymuş ve uygulanılır çözümler üretmiştir.
türk Ocakları milli ahlaki bir yapılanmayı esas alan ve akademik yapısı itibari ile de dünyanın en önde gelen teşkilatlarıdır. bu anlayış paralelinde ilimzde yaptığımız konferanslar, paneller, ocak başı sohbetleri, projeler ve il dışında verdiğimiz konferanslarla ocağımız daima bir çözüm merkezi olmuştur.
Daha sonra ülke gündemini değerlendiren Karabulut şunları ifade etti:
ülkemiz için en büyük tehlike etnik ırkçılıktır. milletimizi tarihi bağlarından koparıp bin yılı aşan kardeşliğini bozmaya çalışan küresel güçler, aynı Allah'a inanan, aynı Peygamberin ümmeti olan ve aynı kıbleye secde edip aynı ülküleri paylaşan milletimizi ayrıştırmaya çalışmaktadır.
ayrıca küresel bir kültür salsdırısına maruz burakılan Türk milleti tarihine, toprağına ve toplumuna karşı şehvetini düşünen, şöhret peşinde koşan ve şirket mantığı ile hareket edip "beni kimin yönettiği değil, nasıl yönettiği önemlidir" gibi tehlikweli bir anlayışa esir edilmek istenmektedir.
bu tehlikelere karşı milli v eahlaki bir şuurlandırmayı hayata geçirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç vardır.
Ayrıca Niğde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan niğde Türk Ocakları başkanı Karabulut şu görüşlere yer verdi:
niğde'nin tanıtımı tam olarak yapılamamaktadır. elindeki imkanları da gereği gibi değerlendiememektedir. Çinliler elmadan cips yaparken biz elimizdeki ürünü değerlendiremiyoruz. Şehrin yüzü diyebileceğimiz bir meydanımız yok. Şehrin ileri gelenlerinde gerekli heyecanı göremiyoruz. Tarım ve hayvancılık geçim kaynağı olan bir ilin ünüversitesinde veterinerlik ve ziraat fakültesi bulnmamaktadır. bu ve buna benzer somut problemlerimizin çözümleri Niğde Türk ocakları yönetimi tarafından hazırlanmıştır.
biz karşılıksız bir sevgi ile ilimze ve ülkemize hizmet etmeye hazırız.

  
Editör: TE Bilişim