Niğde Halk eğitim Müdürü Mehmet Altunok, Halk eğitim müdürlüğü olarak Resim Kursu açtıklarını ve katılımın beklenenden fazla olması vatandaşın Halk eğitim müdürlüğünün açmış olduğu kurslara ilgisinin artığını söyledi.

Niğde Halk Eğitim Müdürlüğünde açılan ve guruplar halinde verilen resim kurslarında kursiyerlere kuru kalem ve yağlı boya tekniklerinde eğitimler verildiğini ifade eden Halk eğitim merkezi müdürü Mehmet Altunok ‘Kursiyerler Halk eğitim müdürlüğümüzün Sanat Atölyesi'nde ücretsiz olarak resim eğitimi alıyor. Güzel sanatlar ve resim öğretmenliği bölümlerine hazırlanan adayların yanı sıra hobi amaçlı katılanlar da kurslardan faydalanıyor. Gençler ve çocuklar tarafından büyük ilgi gören kurslarda kursiyerler stres atmakla kalmayıp aynı zamanda yaptıkları resimleri sergileme imkanı da bulduğunu ‘ifade etti.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok; Öğrenimin artık eğitim kurumlarıyla sınırlı olmadığı, yaşam boyu öğrenmenin zorunlu olduğu günümüz toplumları, bireylerinin ve toplumlarının gereksinimlerini yeniden sorgulamak zorunda kalmışlardır. Bu bağlamda yaşam boyu öğrenme, bireylerin eğitim ve öğrenme sürecini hayatlarının belli bir bölümüne sıkıştırmanın aksine; evde, işte, kafede, kısacası her yerde ve yaşam boyu sürecek bir süreç haline dönüştürmektedir. Yaşam boyu öğrenme, aynı zamanda temel becerilerin güncellenmesi yoluyla kişilere ikinci bir fırsat yaratabilmek ve daha ileri düzeylerde öğrenim imkânları sunmak anlamına gelmektedir.

Tüm dünyada da Halk Eğitim faaliyetleri Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında değerlendiriliyor” diyen Altunok; “Hayat Boyu Öğrenme, okullarla sınırlı kalmayan evde, işte hayatın her alanında gerçekleşebilen, öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik, kültürel ve herhangi bir statüye bağlı olmadığı, eğitim seviyesine bakılmayan herhangi bir engel olmadan eğitimin, sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir” dedi
Altunok; “Farklı öğrenim yaş ve seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini    sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, kültür, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma, öğrenen Niğde’ye bu bağlamda da öğrenen Türkiye’ye doğru bir hedefimiz var” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim