HAK-İŞ Konfederasyonu Niğde İl Başkanlığı tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirdi.

Program kapsamında İlk olarak Şehit Cihangir Bekiş’in baba evini ziyaret edildi.  Ziyarete Hak-İş Niğde İl Temsilcisi ve Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar,  Hizmet-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Erhan Özgen ve Öz Orman-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Şenol Aybek ve sendika üyeleri katıldı.

 

Şehit Cihangir Bekiş’in baba evinde şehit babası Ahmet Bekiş ile yapılan görüşmede duygu dolu anlar yaşandı. Hak-İş İl Başkanı Mehmet Avşar, bayramlarda büyüklerin ve şehitlerin ziyaret edildiğini vurgulayarak; “1 Mayıs’ında biz çalışanların bayramının olması ziyaretiyle, bu bayramda şehit kardeşimizin ailesini ziyaret ederek hem acılarını paylaşma hem de gönlümüzün ve yüreğimizin her zaman onlarla birlikte olduğunu vurgulama amacıyla buradayız” dedi. Ziyarette duygu dolu anlar yaşayan Şehit Babası Ahmet Bekiş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 1 Mayıs işçi bayramında kendilerinin ziyaret edilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Ziyarette Şehit Babası Ahmet Bekiş’e Hak-İş İl Başkanı Mehmet Avşar tarafından halıya dokunmuş Türk Bayrağı ve Atatürk portresi hediye edildi.

 

Basın Açıklaması Meydan Olarak Belirtilmişti, Sendikada Oldu

 

1 Mayıs kutlama programı çerçevesinde Saat:10.30’da Öz İplik-İş Sendikası binasında Başkan Mehmet Avşar tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında; “HAK-İŞ Konfederasyonu üyeleri olarak bizler, alanlardayız. Karabük’teyiz, Taksim'deyiz, 81 İldeyiz,  Tüm Türkiye’deyiz. Bizler bugün, bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, engellileri ve sivil toplum kuruluşları olarak, tüm dünya emekçilerinin dayanışma içinde 1 Mayıs'ta alanlarda olduğunu biliyoruz.  Bizler, haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlardayız.

 

Türkiye'nin Barışı için alanlardayız

 

Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, Türkiye’deki anneleri ağlatan sorunun çözümü için alanlardayız ve çözüm sürecini destekliyoruz.

 

Biz, özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik bir anayasa için; inanç ve düşünce özgürlüğü için sesimizi yükselterek alanlardayız.

 

Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, örgütlenmenin önünün açılmasını, taşeronlaşmadan, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz. İşsizlikle etkin mücadele istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Eşit İşe, Eşit Ücret istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki haklarımızın güçlendirilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Taşeronlaşma ve kayıt dışının engellenmesini istiyoruz. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istiyoruz. Özelleştirmelerle sosyal yıkımların yaşanmamasını istiyoruz. Toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını, tüm çalışanlar için ebeveyn izni düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz.

 

Herkesin barış içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.  Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere tüm dünyada halk iradesine dayalı demokratik, katılımcı, çoğulcu yönetimler istiyoruz.                                                                    

 

Hep birlikte, Taşeronlaşmaya hayır diyoruz ve mevsimlik işçilere kadro istiyoruz. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istiyoruz İşçiler, memurlar, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler, engelliler, emekliler… Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için haykırıyoruz! 1 Mayıs emek ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun” dedi.

 

AVŞAR BASINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Başkan Mehmet Avşar basın açıklamasının ardından, basın açıklaması ile ilgili bir yanlış anlaşılma meydana geldiği, açıklamanın basın mensuplarına saat 10.00’da yapılacağına ilişkin bilgi verildiğini fakat, iletişim eksikliği nedeniyle 10.30 da şube binasında yapıldığını belirterek, yaşanan bu yanlış anlamadan ötürü tüm gazeteci arkadaşlarımızdan ve basın mensuplarından özür diliyoruz dedi.

 

Basın açıklamasının ardından Niğde Sakatlar Derneği ziyaret edildi. Niğde Sakatlar Derneği binasında gerçekleşen ziyarette Songül Çalışkan ve dernek üyeleri ile bir araya gelindi. Dernek başkanı Songül Çalışkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramında bizleri ziyaret eden Hak-İş İl Başkanı Mehmet Avşar ve diğer misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bende tüm çalışların emekçilerin 1 Mayıs Bayramını kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim