Niğde Müftüsü Aladdin Gürpınar hac kayıtlarının başladığını açıkladı. 

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar Niğde’de 2018 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.
Müftü Gürpınar ilk defa hac kaydı yapacakların İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde yapılacağını 25 Ocak tarihinde de kura çekimi yapılacağını söyledi.
Gürpınar yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Geçmiş yıllarda ön kayıt yaptırıp, hacca gidemeyen kendilerine kura sırası gelmeyen kardeşlerimiz ya da bu yıl yeniden sıfırdan kayıt yaptırmak isteyen kardeşlerimiz için kayıtlarımız başlamıştır. 21- 29 Aralık tarihleri arasında kayıtlarımız başlayıp sonlandırılacaktır. Bunun için hacca gitmek isteyen kardeşlerimizin ilk defa kayıt yaptıracaksa 20 TL’lik bir ücreti ilgili bankalara yatırdıktan sonra o dekont ile beraber müftülüğümüze gelip yada internet üzerinden in kayıtlarını yaptırabilirler. Geçmiş yıllarda kayıt yaptırdığı halde kendilerine kura sırası gelmeyen kardeşlerimizin ise müftülüğe gelip kayıt yenilemelerine gerek yok bizler bu kayıtları yeniliyoruz. Ama kayıt yenileme konusu tamamlandıktan sonra 25 Ocak tarihinde kura çekilmek suretiyle ilimize verilen kontenjan çerçevesinde kesin kayıtlarını yapmış olacağız. Geçen yıl toplam da 355 vatandaşımız hac ibadetini yapmak üzere ilimizden gitti’’dedi.

Niğde’de geçen yıl 8 bin müracaatında olduğunu belirten Gürpınar: ‘‘Kayıtlarımıza baktığımız da ise 8 bin 21 vatandaşımızın kuraya girdiği ve bu 8 bin içinde 355 vatandaşımız Niğdeli hacı kardeşimiz hacca gidebilmişti. Bu senede kaç kişilik hac kontenjanı verileceği yüksek hac kurulunun toplantılarından sonra gerçekleşecek. 25 Ocak’ta kuralar çekildikten sonra 29 Ocak - 9 Şubat tarihleri arasında da kesin kayıt işlemleri yapılmış olacak. Bu konuda bütün İl ve İlçe müftülüklerimiz Türkiye genelinde ve ilimizde ön kayıt işlemlerinde vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Vatandaşlarımız bizlere müracaat ettiği takdirde kendilerine yardımcı olunacaktır. Kesin kayıt zamanı geldiğinde ise pasaport çıkarılması gibi konularda kendilerine rehberlik edilecektir. Hac ve Umre bürolarımız kurulmuştur. Vatandaşlarımızın hacca gidip gelinceye kadar kendilerine eşlik edilecek kafile başkanları grup hocaları Diyanet İşler Başkanlığımızca yapılarak bu ibadetin ifası konusunda başından sonuna kadar kendilerine yardımcı olunacaktır. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 3600 vatandaşımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize hacca gitmesi sağlanmıştır. Bu senede böyle bir kontenjanın belirlendiğini biliyoruz. Geçen yıl 18 şehit ve gazi yakınlarını Niğde’den göndermiştik. Bu başvuran ailelere kura çıkmasa bile belli bir kontenjan çerçevesinde onlarında hacca gidiş işlemlerine yardımcı olunacaktır’’
Editör: TE Bilişim