Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen “Kızılelma” adlı elektromobil, Teknik kontrollerden başarı ile geçerek, TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” finaline katılmaya hak kazandı.

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışlar ile elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri ve deneyim kazanmaları amaçlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Kızılelma’nın TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılacak olmasının verilen emeklerin karşılığını alabilmek için çok değerli olduğunu ifade ederek elektromobilin geliştirilmesinde emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının sonunda, 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenecek finallerde yarışacak olan “Kızılelma”ya ve elektromobil takımımıza başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim