CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 bin 500 nüfuslu Yeşilgölcük beldesinin ilçe olması için verilen önergenin, AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini belirterek, bu önergenin neden reddedildiğinin açıklanmasını istedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, Niğde’nin Yeşilgölcük beldesinin ilçe statüsüne alınması için Kanun Teklifi verdiğini anımsattı. 1972 yılında köy statüsünden belde statüsüne dönüştürülerek belediye olan Yeşilgölcük’ün Hititlere kadar uzanan zengin bir tarihi bölge olduğunu belirten Ömer Fethi Gürer, Niğde merkeze 35 kilometre mesafede olan bu beldenin nüfusunun 5 bin 500 olduğunu ifade etti. 
Yeşilgölcük Belediye Meclisi’nin, beldenin ilçe olması için karar aldığını, kendisinin de il milletvekili olarak bu konuda kanun teklifi verdiğini söyleyen Gürer, “Teklifim komisyona gelmedi ama komisyonda Cumhuriyet Halk Partisi komisyon üyeleri Yeşilgölcük'ün ilçe olması için önerge verdiler, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin oylarıyla bu önerge reddedildi. Yeşilgölcük'ün ilçe olmasını neden komisyon benimsemedi, neden reddedildi, bu soruya yanıt istiyorum” ifadelerini kullandı. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yeşil Gölcük ilçe olacak tüm şartlara haiz, Bölgede yer alan kasaba ve köylerle birlikte ilçe olması halkın sorunlarının daha kısa sürede çözümünü sağlayacak. Yeşilgölcük için yeniden kanun teklifi vereceğim. İlçe olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim