Ömer Fethi Gürer Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na şu soruları yöneltti; "Niğde merkez Sungurbey Camii 1335 yılında İlhanlılar döneminde yapılmıştır. 18'inci yüzyılda büyük bir yangın sonrasında 4 kubbesi ve burmalı minareleri yıkılmıştır. 1936 ve farklı dönemlerde onarım görmüştür. Taç kapısında geometrik motifler, stilize hayvan figürleri ki 79 stilize hayvan figürü yok olmak üzeredir. Anıt eserin on beş yıldır aslına uygun onarımını talep ediyoruz. 2018 yılında onarımı için bütçeden ayrılan ödenek var mıdır? "

Başbakan Yardımcısı  Hakan Çavuşoğlu; “Caminin ihalesi 26 Ekimde yapıldı. 2018 yılı başında restorasyonuna başlayacağız. İnşallah hep beraber birlikte açarız onu da "dedi.

Ömer Fethi Gürer; Sungurbey Caminin aslına uygun onarımı İçin bakanın  açıklaması  bu anlamda bir çalışma başladığını gösteriyor. Cami Aslına uygun onarılmalıdır. Esas olan kubbeli, burma minareli haline dönüştür  mevcut durumda ise mutlaka stilize hayvan ve geometrik şekiller kurtarılıp onarılıp geleceğe taşınmalıdır “dedi.

ASKERİ BİRLİK GELECEK AMA NE ZAMAN?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Bütçe görüşmelerinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a Niğde’ye geleceği söylenen Askeri Birliği sordu. İki yıldır konuşulan ama kesinlik kazanmayan konuda Gürer Millî Savunma Bakanıyken Sayın Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a şu soruyu yöneltti. “Niğde’de askerî birlik sözünüz vardı. Ayrıca, askerî fabrikanın kapasitesinin artırılacağını söylemiştiniz. 2018 yılında bu sözlerinize uygun olarak bütçeden kaynak ayrılmış mıdır?"

Bakan Işık; "Sayın Gürer'in, Niğde'ye askerî birlik sözü… Evet, takip ediyoruz, benden sonraki Savunma Bakanı arkadaşımıza da özellikle böyle bir sözü verdik. Ömer Halisdemir'in memleketi Bor'la Çukurkuyu arasına bir askerî birliğin kurulmasıyla ilgili çünkü o dönemde ben askerî yetkililerimizden bilgi alarak o sözü vermiştim. Şu anda da o söz özellikle takip ediliyor, bunu bilmenizi isterim Sayın Gürer” dedi. Ancak bakan tarih vermedi.

Editör: TE Bilişim