CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara’da Başkent Niğde Vakfı ve Niğde Dernekler Fedarasyonunun  konuğu oldu. Ankara’da Niğdelilerle bir araya gelen Gürer, geniş katılımla gerçekleşen toplantıda ülke gündemi ve Niğde’nin sorunlarını değerlendirdi ve çözüm önerilerini sıraladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başkent Niğde Vakfı’nı ziyaret etti. Gürer, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Ali Kurtaran, kurucu başkan Yavuz Demirtaş ve vakıf üyelerinin yanı sıra, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer, ilçe ve kasaba dernek başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. 

Erciyes, Melendiz ve Toros dağları arasında bulunan Niğde’nin, konum itibariyle tarım ve hayvancılık için yüksek kapasiteye sahip olduğunu belirten Ömer Fethi Gürer, ancak bu sektörün gelişebilmesi için bölgede tarıma dayalı sanayinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini anlattı. 

Niğde ilinin ciddi yatırımlar konusunda sürekli göz ardı edildiğini ve Nevşehir, Konya, Aksaray, Kayseri ve Adana gibi illerin arasında en sahipsiz il durumuna getirildiğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi (IPARD), Lisanslı Depoculuk ve Havza Bazlı Destekleme Projelerinden yararlanamayan Niğde’nin, bu önemli projelere dahil edilmesi gerekiyor. Endüstri Sanayi Bölgesi, havaalanı, tıp fakültesi hastanesinin mutlaka ilimize kazandırılması lazım. Akkaya Barajı bir an önce temizlenmeli. Tarımda kullanılan ve sulama suyunun yerüstü kaynaklarından değerlendirilmesi, turizmin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılması, ilin doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin tanıtılması gerekir” dedi. 
CHP Milletvekili Gürer’in Başkent Niğde Vakfı’nı ziyaretinde farklı kurumlardan emekli olan bürokratlar ve çok sayıda katılımcı da çeşitli sorular yöneltti. Gürer, yaklaşık 3 saat süren toplantıda şeker fabrikasının satılması ve sonrasındaki süreçte askeri fabrikalının geleceği, Birko’nun kapanması gibi olumsuzlukları Niğde üzerindeki etkilerine değindi. 

AKP iktidarı öncesinde Niğde’ye yapılan yatırımları sıralayan Gürer, Türkiye’nin yeniden parlamenter sistemi dönmesinin, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yaşanan sorunların aşılmasını sağlayacağını vurguladı. 

Vakıf ve dernek yöneticileri ile katılımcılar, Niğde’nin ve ülkenin sorunlarını sürekli gündeme taşıyan ve bu sorunların çözümü noktasında takipçi olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i, tüm Niğdeliler adına teşekkür ettiler. 
 
 
Editör: TE Bilişim