CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara Başkent Niğde Vakfı’nı ziyaret etti. Vakıf başkanı Muharrem Özmen ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Ömer Fethi Gürer, vakfın Niğde kültürünün tanıtılmasında ve eğitime olan katkılarıyla önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. 

Niğde’nin sorunlarının da konuşulduğu ziyarette, kentin havaalanı ve yüksek hızlı trenden mahrum kalmasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilin turizm pastasından yeterli pay alamadığını k da vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kısa adı Başkent Niğde Vakfı olan Başkent Niğde Eğitim, Kültür, Sağlık, Sosyal Dayanışma Tanıtım Vakfı’nı ziyaretinde, Başkan Muharrem Özmen ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kılıç, Ali Kurtaran, Zerrin Ünsal, Semra Akkoç, Ahmet Çimen, Metin Ayhan,  Ömer Kalkan, Fatih Koçak’ a başarı diledi. Ömer Fethi Gürer, Başkent Niğde Vakfı kurucularından ve önceki dönem başkanlarından Yavuz Demirtaş ile de görüşmede bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Başkent Niğde Vakfı’nın kuruluş amacına uygun olarak, geçmişten günümüze çok önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin kültürünün tanıtılması ve yaşatılmasının yanında eğitime büyük katkıları olan Başkan Niğde Vakfı’na emek verenlere teşekkür etti. 

Başkent Niğde Vakfı’nı ziyaretinde Niğde’nin sorunlarına da değinen Ömer Fethi Gürer tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmesine rağmen, tanıtım eksikliği nedeniyle Niğde’nin turizm pastasından yeterli pay alamadığına vurgu yaptı. 

Niğde’nin en önemli ihtiyaçlarından birinin de havaalanı olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, havaalanı olmaması nedeniyle, işadamları ve yatırımcıların bölgeye ilgisiz kaldığını, bu durumun üniversitenin gelişmesinin önünde bir engel teşkil ettiğini söyledi. Yüksek Hızlı Tren güzergahında Niğde merkezin bulunmamasının da önemli bir eksiklik olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, tıp fakültesinin istenilen seviyeye eremediğini belirterek, “Niğde için daha çok yapılması gerekenler var” dedi. 

Başkent Niğde Vakfı Başkanı Muharrem Özmen ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Özmen, Vakıf olarak yükseköğretim kurumlarında eğitim alan Niğdeli öğrenciler için önemli destekler sağladıklarını belirterek, “Aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra Niğde ilinin yöneticileriyle bölgenin kalkınıp gelişmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Vakıf Başkanı Özmen, bakanlık ve milletvekilliği yapmış Niğdelilerin vakfa katkılarının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilişim