CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’deki köy okullarının hizmetli açığı sorununu Meclis gündemine taşıdı. Velilerin para toplayıp hizmetli çalıştırdığını belirten Gürer, İŞKUR vasıtasıyla köylerdeki okullara hizmetli verilmesini istedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz olarak, Niğde’de hizmetli bulunmayan köy okullarında yaşanan soruna dikkat çekti. 

VELİLER PARA TOPLAYIP HİZMETLİ ÇALIŞTIRIYOR
Niğde’de çok sayıda köy okulunun kapatıldığını söyleyen Gürer, açık olan okullarda da hizmetli sorunu yaşandığını ifade etti. Gürer, Ulukışla’nın Beyağıl köyünde eğitime önem verildiğini  belirtti ve okulun sorununu dile getirdi. Köy okulunda hizmetli olmadığı için okul aile birliğinin kendi arasında para toplayarak hizmetli görevlendirmeye çalışsa da bunun sürekliliğinin olmadığını belirtti. 

NİĞDE’NİN BİRÇOK KÖYÜNDE AYNI SORUN YAŞANIYOR
Sadece Beyağıl köyünde  değil diğer köy okullarında durumun benzer olduğunu ve  çok sayıda okulda hizmetli bulunmadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İŞKUR aracılığıyla köylerdeki okullara hizmetli verilmesini istedi. 

HÜKÜMET NİĞDE’YE HER KONUDA EKSİK BAKIYOR
Hükümetin Niğde’ye birçok konuda eksik baktığı gibi köy okullarının ihtiyaçları konusunda da yeterli desteği sağlamadığını belirten Gürer, bu durumun vatandaşlar arasında üzüntüye sebep olduğunu kaydetti. 

Gürer, “Köylerimizde okullardaki eksik olan hizmetlilerin bir an önce görevlendirilerek işe başlamalarının sağlanmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim