CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdelilerin farklı illerde örgütlenme toplantılarına katılıp destek vermeye devam ediyor.

Anadolu Yakası Üsküdar’da bulunan, Kitreli'liler derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşen NİĞDEF Aylık Genişletilmiş Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in katılımıyla gerçekleşti.

İzmir, Bursa ve Ankara’da Niğde dernekleri ile buluşan Gürer, İstanbul’da Niğde Dernekler Federasyonunun düzenlemiş olduğu aylık dernek başkanları toplantısına katıldı. İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Tuğrul Urhan yaptığı açılış konuşmasında, “Her ay bir milletvekilinizi davet edip, Niğde’mize ne katkı verebiliriz diye görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

Toplantıda 2020 yılında yapılması planlanan projelerle ilgili istişarelerin yanı sıra, 3. Dönem Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Atamaları, Devir Teslim ve plaket takdimleri gerçekleştirildi. Kuruluş aşamasında olan Niğde Bozköy Derneği ile Niğde Dernekler Federasyonuna bağlı dernek sayısı 25’e ulaştı.

“Niğde için yapılacak her çalışmaya katkı vermeye ve katılmaya varız.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde köy ve kasabaları ile ilçe merkezlerini ziyaret ederek sorunları TBMM’de dile getirdiğini ve yazılı önergelerle bölge sorunlarına çözüm aradıklarını söyledi. Gürer, “Niğde ilimiz Adana, Konya, Nevşehir, Aksaray ve Kayseri arasında bulunan, bölgede en geri kalan il durumundadır. Bu yazgıyı değiştirmek için büyük şehirlerde örgütlenip oluşturacağımız lobilerle, sorunlarımızı daha çok gündeme taşıyarak aşabiliriz. Tarım kenti olan Niğde, aynı zamanda kültür ve tarih kentidir. Zengin doğası ile de turizm içinde her olanağa sahiptir. Niğde için yapılacak her çalışmaya katkı vermeye ve katılmaya varız. Niğdemiz için yapılacak çok çalışma var. Özellik ve güzelliklerimizi öne çıkarıp dayanışma ile sorunlara çözüm üretebiliriz. Niğde Dernekleri büyük şehirlerde de önemli bir örgütlenme içinde, bu süreci başarılı bir şekilde geleceğe taşıyacağınıza inanıyorum” dedi.

NİGDEF Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanları ve Federasyonun Kurucu Başkanı Mustafa Tokaç, Kitreliler Dernek Başkanı da birer konuşma yaptılar.

Niğde Dernekler Federasyonunun, İstanbul Yenikapı’da 2020 yılında gerçekleştireceği bütün Niğdelileri bir araya getireceği büyük buluşma için başvuru yapacağı toplantıda açıklandı..

Editör: TE Bilişim