Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Niğde İl Temsilciliği Başkanı Abudder Zorba’ya yaptığı ziyarette inşaat mühendislerinin sorunlarını dinledi. 

Gürer konuşmasında: "İnşaat Mühendislerinin diğer mühendislere göre görünürde iş bulma sorunu  yok ama azınlıkta olsa işsizlik sorunu yaşıyor. Diğer branşlarda Mezun olan çoğu mühendis yetersiz iş koşulları nedeniyle mesleğinin dışında işlerde çalışıyor. Mühendisler için staj dışı mesleki eğitim artırılmalı ve pratikte daha çok uygulamalı eğitim verilmelidir" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Niğde İl Temsilciliği Başkanı Abudder Zorba "İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Niğde İl Temsilciliğine kayıtlı aktif çalışan 78 mühendis bulunuyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden ise 236 öğrenci odaya kayıtlı. Niğde’de İnşaat Mühendisleri Odası’na  kayıtlı olmayıp inşaat mühendisliği yapan 300’den fazla çalışan var" dedi.  

Gürer tarım alanlarının imara açılmasının yanlışlığına vurgu yaparak bu bağlamda odaların mücadelesinin önemine de değindi. Tarım alanları dışında kalan alanların imar için kullanılması gerektiğini ifade eden Gürer Özellikle büyük şehir ile kent yağması ve tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının arttığını, Niğde’nin çevresinde  yapılan tahribata karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Niğde Başkanı Abudder Zorba’ya yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

​ 

Editör: TE Bilişim