CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Niğde merkeze bağlı Dündarlı ve Yeşilgölcük beldelerinin sorun ve taleplerini içeren 2 ayrı soru önergesi verdi.

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Murat Kurum, sorunların çözümüne yönelik taleplerin bakanlıklarına iletilmesi halinde, finansal program çerçevesinde değerlendirmeye alabileceklerini bildirdi.

DÜNDARLI’DA SULAMA SUYUNA KANALİZASYON KARIŞIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dündarlı beldesiyle ilgili soru önergesinde, sulama suyuna karışan kanalizasyon sorununa dikkat çekti. Gürer, “Niğde iline bağlı Dündarlı kasabasının kanalizasyonu, sulama suyuna karışmaktadır. Vatandaş sağlık açısından risk yaratan sorunun giderilmesini talep etmektedir. Bu konuda bir önlem alınması için çalışma yapılacak mıdır?” şeklindeki sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Önergeyi yanıtlayan Bakan Kurum, “Paket Atıksu Arıtma Tesisi Ön Projesi İşine” ilişkin evrakların 14/05/2019 tarihinde Belediye’ye iletilmiş olduğu, bu evrakların düzenlenip İller Bankasına iletilmesini müteakip projelendirme işlemlerine devam edilebileceğini belirterek, “Proje tamamlandıktan sonrada, Dündarlı Belediyesince talep edilmesi durumunda, Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşinin Banka mevzuatı, yatırım finansman programı ve Belediyenin kredibilitesi çerçevesinde değerlendirilebileceği düşünülmektedir” dedi.

Bakan Kurum, Dündarlı Belediye Başkanlığı’nın İller Bankası Bölge Müdürlüğüne yapmış oldukları 31.01.2020 tarihli taleplerinde, kasabalarına yapılması planlanan kanalizasyon arıtma tesisi ile ilgili SUKAP (Su Kanalizasyon ve Altyapı Tesisleri Projeleri) tarafından karşılanan arıtma tesis yapımında kullanılan kaynağın yüzde 50'sinin dışında kalan kısmı İller Bankası tarafından kredi kullandırılarak yapılmasının istenildiği şeklindeki bilgiyi de paylaştı.

YEŞİLGÖLCÜK BELDESİNİN İHTİYAÇLARI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yeşilgölcük beldesinin sorun ve taleplerine ilişkin soru önergesinde ise beldenin imarlı, imarsız tüm yolların hasarlı ve bozuk olduğunu ve 30.000 adet kilitli parke taşı ihtiyacının bulunduğunu belirterek, “Belediye olanaklarıyla yapılması mümkün değildir. Bakanlığın bu konuda desteği talep edilmektedir. Yukarıda bahse konuyla alakalı Bakanlık tarafından destek sağlanması düşünülmekte midir?

Atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon temizleme aracı ihtiyacı vardır. Bu yönde destek verilmesi düşünülmekte midir?

Kasabanın hizmet için bir damperli kamyona ihtiyacı vardır. Bu yönde destek verilmesi düşünülmekte midir?

Kasabada düğün salonu ihtiyacı bulunmaktadır. Belediye olanaklarıyla yapılması mümkün değildir. Bu hususta belediyeye destek verilmesi düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasına istedi.

Önergeyi yanıtlayan Bakan Kurum, Yeşilgölcük Belediyesince, söz konusu taleplerin kendilerine iletilmesini müteakip mevzuatları ve yatırım finansman programı çerçevesinde değerlendirmeye alınabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim