CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajda “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TBMM’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilanının yıl dönümü de olan bugünü Mustafa Kemal Atatürk 10.ncı Yıl Nutkunda en büyük bayram olarak tanımlamıştır. Cumhuriyet halkın doğrudan temsilcileri ile bugüne değin süre gelmiştir. Bundan sonrada sonsuza değin yaşayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir. Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." deyişi akıllardan çıkarılmamalı ve “Kayıtsız Şartsız Egemenlik Milletindir” düşüncesine uygun değerlendirme ve bakış içinde olmalıyız.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer –“Bayram ilan edildiği günden bugüne coşku ile kutladığımız Cumhuriyet Bayramına bu kere zor ve sorunlu bir süreçte gidiyoruz. İç ve Dış sorunları ağırlaşan ve bu bağlamda terör örgütleri ile mücadele durumunda olan ülkemizde birlik ve beraberliği dünden daha çok ihtiyacı var. Ötekileştirmeden ülkede Cumhuriyet, Demokrasi ve Mustafa Kemal Atatürk düşüncesi doğrultusunda geleceğe yürümek tek çare ve yoldur. Cumhuriyette, Atatürk'ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerini temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Ulus, seçimle yöneticileri seçer, Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve Mücadele arkadaşları ve onunla bütünleşen halkımız olmasa idi yurdumuz işgal altında olacaktı.  Trakya ve Anadolu’dan oluşan bu coğrafyayı bize vatan olarak emanet eden Milli Mücadele anlayışı olmasa bugün bu topraklarda ya esir ya işgal altında yaşıyor olacaktık. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının halkı ile başardığı büyük kurtuluş mücadelesi sonrasında halkın kendi temsilcilerini seçtiği Cumhuriyet ile bu zaferi taçlandırmıştır. Onun için hem Atatürk’ü hem çok sevmek hem de doğru anlamak öğrenmek zorundayız. Onun bilime bilgiye verdiği değeri, Çağdaş medeniyet hedefini iyi algılamalıyız.  Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeliyiz “dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmadan, Atatürk ilke ve devrimleri sahiplenerek, laik demokratik sosyal devlet ilkesinden ile geleceğe yürüyeceğiz. Cumhuriyetin 93.yılında karşı güçlerin amansız saldırı ve bölücülüğüne rağmen Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğe taşıma yolunda ödünsüz ve korkusuz mücadeleye devam edeceğiz.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tüm halkımızın büyük bir inanç, onur ve çoşku ile kutlaması da anlamlı ve önemli buluyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun ”dedi.                                                                                                     
 

 
 
Editör: TE Bilişim