CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Balkan Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Abdullah Özdamar ve dernek yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Gürer, derneğin oluşumunda yer alan gazeteci Necmi Pişkin’le sanatsal faaliyetleri hakkında görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilinin farklı zamanlarda göç veren ve göç alan bir il olduğunu, bu durumun ise zengin bir kültür dokusu oluşturduğunu belirtti. Osmanlılar döneminde Kıbrıs ve Balkanlara göç veren Niğde ilinin, Cumhuriyet döneminde ise Balkanlar ve Orta Asya’dan göç alan bir il olduğuna vurgu yaptı.

Balkan coğrafyasının farklı yerlerinden gelen soydaşların Niğde’ de 20’ye yakın köye, yoğun olarak Niğde Merkez ve Bor’a yerleştiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Soydaşlarımızın Niğde’mizin sosyal ve kültürel zenginliğine önemli katkısı ve Niğde’nin gelişimine büyük destekleri var” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Abdullah Özdamar, Gürer’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Her zaman yanımızda olmanız bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim