CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret etti. ADD Başkanı Nihal Açıkgöz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehnaz Güler ve Bayram Yıldırım, Ferit Aydoğan ve Abdullah Türkben de görüşmede yer aldı.

 ADD Başkanı Nihal Açıkgöz ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. Atatürk düşünceleri ve ışığında ülkemizin aydınlığa ereceğini ifade etti. Dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de  ADD’nin önemine değinerek :“Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere çocukluğunda karga kovalayan Mustafa, askerliğinde düşmanı kovan komutan olarak öğrettiler.  Ülkemiz için verdiği ve koşulları düşünüldüğünde de büyük mücadele ve zaferleri ile de anlattılar ama onun bilim ile bilgi ile olan bağını yeterince öğretmediler. Mustafa Kemal Atatürk , 3997 kitabı okumuş, kimi kitapların bazı bölümlerini de işaretleyerek oradaki yazılana dikkat çekmiş.  Cephede dahi kitabı elinden bırakmamış.   Bilgisini bilgi ile buluşturmuş. Bilgiye bilime verdiği önem yanında, çağdaşlığa ve medeniyete yönelik düşünceleri ile yol gösterici, örnek olmuş.   Ne yazık ki bilgiye yönelişe verdiği değer yeterince yaşama geçirilemedi. Atatürk yalnız ülkemizi kurtaran değil bir dahi olarak bilgi ve bilimle dolu tartışmasız bir önder ve liderdi.  Mustafa Kemal Atatürk gibi bilgi ve bilimi hedefleyen çocuklar yetiştirmeden, kitap okumayı, doğru bilgiye ermeyi hedeflemeden sorunlarımızdan arınmamız olası değildir”dedi.


 

 
Editör: TE Bilişim