Kızılay Kan merkezi Doktoru Bekir Tartıcı, kan bağışı TIR'îna dari şunları söyledi:“Biz Niğde Kızılay Ekibine, Kayseri Kızılay Ekibi olarak kan bağışı toplamak için biz geliyoruz. Üç veya dört ayda bir mutlaka Niğde’ye geliyoruz. Geldiğimiz günden bugüne kadar Niğde’de ortalama 150 kişi kan vermek için başvuru yapıyor ama bir takım engellerden dolayı hepsini alamıyoruz. Fakat bağışların günde ortalama 120 kişinin kan bağışını alınıyoruz. Kan bağışı konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz.

Sonuç ta verilen bir ünite kan üç hastanın kurtulmasına vesile oluyor. Bugün verdiğiniz kan başka birine ihtiyaç oluyor ve yarında bizlere ihtiyaç olabilir, o yüzden halkımızı kan bağışında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.


Vatandaşların yaptıkları bağışların sayısı sonucunda ödüllendirildiğini kaydeden Tartıcı, “Vatandaşlarımız 10 bağış yaptığı zaman bronz madalya veriyoruz, 25 bağış yaptığında gümüş madalya, 35 bağışta altın madalya veriyoruz. 35 bağışı geçtikten sonra ise kişiye özel plaket veriyoruz.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim