DDY Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve beraberindeki heyet, özel bir trenle yüksek hızlı tren hatlarını yerinde incelemek üzere Ulukışla istikametinden Niğde'ye geçerlerken Güney köyü muhtarı ve halkı tarafından tren durduruldu.

Niğde Belediyesi’nden Doğalgaz Dönüşüm Desteği Niğde Belediyesi’nden Doğalgaz Dönüşüm Desteği

DDY Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, beraberinde 2. Bölge Müdürü İlhan Çetin, Daire Başkanları ve kurumun yetkili bürokratlarıyla birlikte özel bir trenle, TCDY 2. Bölge sorumluluk alanında hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarının yerinde incelemek üzere Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat Kayseri’nin Batısı ve Güney Batısı, Niğde, Çankırı, Karabük ve Zonguldak güzergahında sinyal sistemlerinin olduğu halde Eskişehir, Ankara-Nenek, Paşalı, Boğazköprü, Kayseri ve Ulukışla Boğazköprü arasındaki hatlarda Elektrifikasyon altyapısının yapımı devam etmesi nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Ulukışla istikametinden Niğde'ye geçerlerken Güney köyü muhtarı ve halkı tarafından tren durduruldu.

Köy muhtarı Adnan Dilmen Genel Müdür Ali İhsan Uygun’a; “Sayın Genel müdürüm, 52 bin dönüm ekili arazimiz, bağlarımız, bahçelerimiz, meskun mahal olarak evlerimiz var, bu yerlere geçmek için köyümüzün yolu kapalı. Bizler yasa dışı olarak rayların üzerinden karşı tarafa korkarak geçiyoruz, derdimize dermen olun“ dedi.

Genel müdür yanında bulunan Bölge müdürüne ve daire başkanına talimat vererek; "Köylülerin sıkıntısını giderelim, ben söz veriyorum bu işi kısa zamanda halledelim” dedi.

Genel Müdür ve arkadaşları alkışlarla uğurlandı.

Editör: TE Bilişim