Bor  yönünden gelen Altunhisar ve  Ulukışla  yolcu taşıma araçlarının da Niğde iline girişinin trafik gerekçesi ile yasaklanması üzerine CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile konuyu makamında görüştü.
 
 Niğde İl Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğanı  bayram öncesi ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunun vatandaşı mağdur ettiğini ve bu bağlamda çok sayıda şikayet aldıklarını ifade etti. Ayrıca Fertek yolunda araç kullananların süratle araç sürmelerinin yaratacağı sorun nedeni ile de önlem gerektiğini söyledi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a dolmuş sahipleri ile vatandaşlardan gelen şikayetleri aktaran Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor yolundan gelen araçların derbentte yolcu bırakmaları ile oluşan sıkıntının vatandaşa mağduriyet yarattığı ifade etti.

 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Belediye olarak trafik düzeni için bu kararı aldıklarını ancak sorunla ilgili AKP Milletvekili Kavaklıoğlu telefonla aradı, siz geldiniz ama bize ne vatandaştan ne  araç sahiplerinden gelen olmadı. Taşımacılar  sorunu biliyorlar. Bu konun çok yönü var. Niğde diğer bölgelerden gelen araçlar nasıl uygulamaya tabi ise Bor yönünden gelen yolcu araçlarına da aynı uygulamayı yapıyoruz. Bu daha önce uygulanması gereken bir karardı.  Yolcu taşıma yapanlar bize gelirse detayları onlarla konuşuruz. Bu konuda bize gelsinler konuşalım”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer vatandaşların mağduriyeti nedeni ile soruna  bir çözüm gerektiğini bu durumda taşıma yapan araçların  temsilcileri ile görüşülmesinin yararlı olacağını da belirtti. Fertek yolunda  araç akışında özellikle derbent sonrası hız arttığını bu nedenle yan yollardan giriş dikkate alınarak ışıklandırma ya da  hız kesici kasislerin yararlı olacağını da ifade etti.

 
Editör: TE Bilişim