AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, İl Genel Meclis Üyesi Adayları ile birlikte, Ankara-Niğde Otoyolu İnşaatında İncelemelerde bulundu.

2 Şubat 2018 tarihinde yapımına başlanan ve 2020 yılında hizmete girmesi planlanan Ankara-Niğde Otoyolu inşasının 3. Kesimde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Gültekin, yüklenici firma yetkililerinden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 İnceleme esnasında Gültekin, Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’nin sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolunun Türkiye'nin güney sınır kapılarına uzanan otoyol ağının son halkası konumunda olduğunu belirtti.

Gültekin, Niğde-Ankara otoyolunun 2020 yılında tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Gültekin Ankara- Niğde arasındaki güzergâh tamamlandığında mesafenin kısalacağını ve sürücülerin otoyol konforunda kesintisiz yol alacağını kaydetti. 275 kilometresi anayol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğundaki projenin bedelinin yaklaşık 11 milyar lira olduğunu belirten Gültekin, "Proje kapsamında 12 adet köprülü kavşak, 77 adet üst geçit, 5 adet viyadük, 34 adet köprü, 451 adet kutu menfez, 5 adet park alanı, 2 adet bakım alanı yapılacaktır" dedi.

Otoyolun tamamlanmasıyla vatandaşların daha güvenli, konforlu, ekonomik ve kısa süreli ulaşım imkânına kavuşacağına vurgu yapan Gültekin, Artan sanayi ve ticari faaliyetlere bağlı olarak otoyolun ilimiz ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Bu gün burada örneğini gördüğümüz üzere memnuniyetle ifade etmek isterim ki ülkemizin ve Niğde’mizin büyük projeleri ve yatırımları hız kesmeden devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
 
Editör: TE Bilişim