Yaklaşık 12 yıldır Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Gani Razaman Yıldız, Dernek Genel Merkezindeki yönetim değişikliğinin ardından görevden alındı. Aktif olarak Niğde'de dernek yöneticiliği yapan Gani Yılmaz Yıldız, Genel Merkez yönetimi seçimi sırasında mevcut başkanı desteklemediğini ve desteklemeyen illerin Dernek Başkanlarının görevden alındığını belirtti.

Şehit ve Gazi Derneklerinin yönetiminde ve şubelerinde genellikle mevcut iktidar partisinin görüşünü savunan kişiler görev yapıyordu. Gani Ramazan Yıldız ise CHP'liydi, Niğde Derneği'ni kurduğun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu davet etmiş ve dernek Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile açılmıştı. Yıldız, son yerel seçimlerde Belediye Meclis üyeliği için CHP'den kontenjan adayıydı. Yıllardır emek verdiği dernekten sorgusuz sualsiz atılmasının siyasi görüşünün etkili olduğu da söyleniyor. 

Gani Ramazan Yıldız haksızlığa uğradığını belirterek, "Haksızlığa Çağrı" başlığı ile sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Açıklama aynen aşağıda. 

HAKSIZLIĞI ÇAĞRI!

Ülkede bir şekilde haksızlığa uğradığını düşünen kişilerin bazıları gücü eline geçirmenin ve aynısını yapmanın; bazıları da meşhur olup yoluna bakmanın derdinde. İşine bakan normal vatandaşa hasret kalacağız bu gidişle. Ne mi demek istiyorum ? Ben Niğde Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, diğer dernek başkanları gibi hukuku ve hakkı hiçe sayarak, haksız yere görevden alınan dernek başkanı Ramazan YILDIZ. Nasıl sorumluluktan kaçmadıysak bu kutsal görevi en iyi şekilde yaptıysak derneğimiz için yaptığımız çabaların hiçe sayılıp, görmezden gelinmesine de susmayacağız, suçsuz yere görevden alındığımızı, haksızlığa uğradığımızı söylemektende kaçmayacağız.

Suçun neydi görevden alındın ?

İstanbul anadolu yakası,

Malatya şubesi, ankara şubesi, Antep şubesi, Yalova şubesi, Kastamonu Şubesi. Suçunuz neydi 159 gazim ve şehit babalarım hangi hak be hukuk ile üyelikten çıkarıldınız.

Düşüncenizi özgürce ifade etmek ne zaman suç oldu bu güzel ülkemizde. Genel başkan adayı Berat Satıoğlu dernek üyeliği, dernek başkanlığı ve yönetiminine girecek tüm arkadaşların tamamı neden üyelikten alındı ? Peki ya şimdi haksızlığa uğrama sırası hangi şube başkanında?

Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı

Şehidine Gazisine hep bağını gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız artık bu olaya biz dur diyemiyoruz siz dur demeye davet ediyoruz. Hesap sorma vakti bizde ve hukuken her türlü hakkımızı sonuna kadar arayacağız. 1 kişi 1000 kişiyi nasıl parmağında oynatır üstelik görevini en iyi şekilde idame ettirirken. Şehidine gazisine ve haklarına her zaman sahip çıkarken. Bunları yapan kişi ya da kişileri Halkın önünde hesap vermeye çağırıyoruz.

Editör: TE Bilişim