Türkiye Ziraatçiler Derneği Niğde İl Temsilcisi Gökmen Kılıç Dünya Gıda günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
      Bu yıl 16 Ekimde Dünya Gıda Günü 30. Yılına giriyor. Her yıl bu önemli günde dünya üzerinde yaşanan açlık ve gıda güvenliğine dikkat çekiliyor.
        Gıda üretim ve tüketimine ilişkin dağılımın adaletli olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Bazı ülkelerde her gün tonlarca gıda israf edilirken, dünyanın büyük bir bölümünde yaşayanlar için yaşamalarını sağlayacak gıdaya ulaşım, en önemli sorunların başında geliyor. Her gün onaltı binden fazla çocuk, yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını kaybediyor. Herkes için yeterli gıda sağlanması, insanlığın ortak ve en önemli sorunlarının başında geliyor.
         Öte yandan yeterli gıdanın sağlanmasının yanında, gıdanın güvenli olması da gerekiyor. Her yıl milyonlarca insan güvenli üretilmeyen gıdalar nedeniyle hastalanıyor ve bir çoğu da bu hastalıklardan dolayı yaşamını yitiriyor.`
       “AÇLIĞA KARŞI BİRLEŞELİM”
         Yeterli kaynak, bilgi ve araca rağmen yüz milyonlar gıda bulamıyor. Milyonlarca çocuk açlıktan ölüyor. Doğal kaynaklar hızla tüketiliyor. Ülkemizde bir yandan gıda üretimini artırmak, diğer yandan yoksulluğu yenmek ve bölgeler arasındaki gelir dağılımındaki dengesizlikleri bir an önce yok etmenin hedeflenmesi gerekiyor.
         Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 11 Mayıs 2010 tarihinde küresel ölçekte açlıkla mücadele için “1 Milyar Aç İnsan” kampanyası başlattı.Kampanya, Birleşmiş Milletlerin sorumluluğunda tüm dünyada farklı etkinliklerle yoğun bir biçimde sürdürülüyor.
          Türkiye Ziraatçılar Derneği olarak ülkemizde gıda konusunda yaşanan tüm sorunların çözümü için her kesimin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesini
diliyor, Dünya Gıda Günü`nde yeterli ve güvenli gıdanın temel insan hakkı olduğu hususunu kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.
          Hep beraber dünyadaki “açlığa karşı birleşelim”.
 
Editör: TE Bilişim