Niğde Belediyesi olarak, 2010 yılında Niğde'de ilk defa girişimcilik eğitimi açarak, kursa katılan kursiyerlerin, KOSGEB destekli iş yerlerini kurmalarını sağlamıştı. Niğde Belediyesi gelen yoğun talep üzerine, 30'ar kişilik 2 sınıftan oluşan, toplam 60 kişiye 65 saatlik Girişimcilik eğitimi vermeyi planlıyor.


Uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgesi almaya hak kazanan girişimciler kurs sonrasında işletmelerini kurup hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB'e başvuru yapabilecekler. Bu eğitim iş kurmak isteyip başlangıç aşamasında finansal desteğe ihtiyaç duyan tüm girişimciler için fırsat olarak değerlendiriliyor. Kurs sonunda sertifikasını alan ve KOSGEB'e müracaatlarını yapan girişimciler; 27 bin tl' ye kadar hibe destek 70 bin tl'ye kadar da faizsiz kredi kullanma şansı yakalayacaklar.

İstihdama yönelik önemli kurslardan biri olan Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayanlar hazırlayıp sunacakları projenin kabul görmesi halinde; 5 bin tl'ye kadar işletme kuruluş masraflarına, 10 bin tl'ye kadar makine ekipman, ofis malzemesi ve demirbaşlarına, 12 bin tl'ye kadar işletme giderlerine olmak üzere toplamda 27 bin tl hibe olarak destek alınabilecek.

Girişimcilik Sertifikasına sahip olanlar iş yeri kurma noktasında sundukları projenin kabulü halinde; 70 bin tl'ye kadar makine ekipman alımında 2 yıl ödemesiz sonraki iki yılda 8 taksitte olmak üzere 4 yıl vadeli faizsiz kredi kullanılabilecek.

Girişimcilik Eğitimi almak isteyenlerin Niğde Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyor.

Editör: TE Bilişim