Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen canlı yayına Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Canlı yayında üniversite ile ilgili soruları yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, konuşmasına Şehitlerimizi anarak başladı ve “Şehitlerimizin fedakârlıkları ile biz burada güvenli bir şekilde eğitim veriyoruz, Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrenciler ile iletişim halinde olmaya özen gösterdiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin sorunlarının çözümü için en çabuk yol sürekli iletişimde kalmak” dedi.

Tarım Bilimleri Fakültemiz hakkında da bilgiler veren Kar, “Biz yeni nesil tarım fakültesi diyoruz bu fakültemize. Buradaki tüm öğrencilerimiz burslu. Yurtiçi, yurt dışı, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi fark etmiyor herkes bu burstan yararlanabiliyor” dedi.

Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerini tamamlarken, Türk dünyası ile ilişkilerin canlı tutulmasının önemli olduğunu belirtti ve “Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinin ev sahipliği yapacağı Genel Kurula davetliyiz, genel kurulda oylama yapılacak ve biz de bu oylama sonucunda inşallah oranın bir parçası olacağız” ifadesini kullandı.

Programda, Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Serkan Işıkgül, Meryem Güldaş, Uğur Birdir, Esat Ergüven ve Zehra Gahramanova da canlı performanslarını TRT FM “Gençlik Treni” dinleyicileri ile paylaştı. Büyük beğeni toplayan programda, “10 Saniye” adlı bilgi yarışması da düzenlendi. Yarışmada, kendilerine dinletilen şarkının adını ve seslendiren sanatçıyı doğru tahmin eden yarışmacılar hediyenin de sahibi oldular.
 
 
Editör: TE Bilişim